10 trilyon dolar buhar oldu! Tarihi darbe yediler

Ukrayna Savaşı’nın neden olduğu enerji krizi, ekonomik durgunluk ve jeopolitik sorunlar…Dünyanın en zengin 218 bin insanı, bu üç nedenden dolayı 2022 yılında bu bugüne kadarki en büyük yıllık kaybını yaşadı.

10 trilyon dolar buhar oldu! Tarihi darbe yediler
Yayınlama: 02.03.2023 12:10:34
A+
A-

Onlara “UHNWI” deniyor. “Ultra-high net worth individuals…” Yani “ultra yüksek net serveti olan kişiler…” Birleşmiş Milletler’e göre, dünya nüfusu 8 milyar… İngiliz danışmanlık şirketi Knight Frank’e (KF) göre UHNWI’lerin nüfusu 218 bin…

Dünya’da yer alan habere göre, 2010 yılından bu yana süper zenginlerin servetlerini inceleyen KF’ye göre UHNWI’ler 2022’de “üçlü şok” darbesi yedi: “Enerji krizi, ekonomik durgunluk ve jeopolitik nedenler…” 2021’de süper zenginlerin toplam servetleri 101.5 trilyon dolardı.

Bu üçlü şok yüzünden toplam servetleri yüzde 10 darbe yedi ve 10 trilyon kayıpla 91.4 trilyon dolara düştü. KF’nin araştırma şefi Liam Bailey, “Süper zenginler yıllarca süren bol kazançtan sonra 2022’de tarihi darbe yedi” diyor ve ekliyor: “Ukrayna Savaşı, Avrupa enerji krizini ateşledi, zaten var olan artan enflasyonu besledi.”

LÜKS MALİKANELER SÜPERZENGİNLER ARASINDA EL DEĞİŞTİRDİ

Rapora göre, 10 UHNWI’nin sadece 4’ü serveti büyütebildi. En büyük darbeyi ise şahsi servetlerinde ortalama yüzde 17 düşüş gören Avrupalı süper zenginler yedi. Onları yüzde 11’lik kayıpla Okyanusya ve yüzde 10’luk kayıpla Amerika kıtasının süper zenginleri takip ediyor.

Ortadoğulu ve Asyalı zenginler yüzde 7, Afrikalı zenginler de yüzde 5’le “nispeten” daha az düşüş yaşadı. Sonuç: Dünyanın dört bir yanındaki lüks malikaneler 2022’de süper zenginler arasında el değiştirdi.

Örneğin Londra ve New York’ta değeri 25 milyon dolar üzerindeki 43’er malikane satıldı. Bu iki kenti, Los Angeles (39), Hong Kong (28) ve Miami (23) izledi. Bailey’e göre, ekonomik dalgalanmalar ve artan belirsizliklere rağmen süper zenginler lüks gayrimenkule yöneldi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş