100 saat boyunca yemek yapan Nijeryalı şef rekor kırdı

Nijeryalı şef Hilda Bassey Effiong, 100 saat boyunca yemek pişirerek dünya rekoru kırdı. Bir önceki rekor, 2019’da 87 saat 45 dakika boyunca yemek pişiren Hindistanlı şef Lata Tondon’a atti.

100 saat boyunca yemek yapan Nijeryalı şef rekor kırdı
Yayınlama: 17.05.2023 13:36:17
A+
A-

Nijerya‘da sosyal medyada ‘Hilda Baci’ olarak bilinen 27 yaşındaki Hilda Bassey Effiong, Lagos şehrinde 11 Mayıs Perşembe günü başladığı yemek pişirme maratonunu 100 saat sürdürerek rekora imza attı.

DEVLET BAŞKANI’NDAN TEBRİK

Çorbadan güvece kadar onlarca Nijerya yemeğini ve Batı Afrika’nın en ünlü yemeklerinden biri olan Jollof pilavını pişiren Hilda Baci, Nijerya mutfağını öne çıkarma görevini üstlendiğini belirtti. Yöresel yemeklerin tanıtımını misyon olarak gördüğünü belirten Baci, “Ne kadar çok tarif yayılırsa o kadar çok kişi onu denemeye istekli olacaktır” diye konuştu.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari de Hilda Baci’nin pazartesi günü rekoru kırmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Nijerya için harika bir gün olduğunu belirterek, “Hilda’nın arzusu, hırsı ve dayanıklılığı, Nijerya yemeklerine büyük ilgi kazandırdı” dedi.

REKORUN NETLEŞMESİNİ BEKLİYOR

Guinness Dünya Rekorları’ndan yapılan açıklamada, “Rekor girişiminin farkındayız. Bunu resmi olarak doğrulamadan önce Kayıt Yönetim Ekibimizin incelemesi için kanıtları almayı sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Son dünya rekoru ise Hindistanlı şef Lata Tondon’a ait. Tondon 2019’da 87 saat 45 dakika boyunca yemek pişirerek, Guinness Dünya Rekoru’nu kırmıştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş