12 yıl sonra Steve Jobs için kaleme alınıyor…

Steve Jobs’un geçmiş röportajlarından, konuşmalarından ve yazışmalarından hazırlanacak olan kitap, ücretsiz bir şekilde halka sunulacak. Kitabın giriş bölümü ise Steve Jobs’un eşi Laurene Powell Jobs tarafından yazılacak.

12 yıl sonra Steve Jobs için kaleme alınıyor…
Yayınlama: 02.04.2023 19:25:06
A+
A-

Steve Jobs Archive, Apple’ın kurucusu Steve Jobs hakkında bir e-kitabı 11 Nisan’da çeşitli dijital platformlarda yayınlayacağını duyurdu. Steve’in geçmiş röportajlarından, konuşmalarından ve yazışmalarından derlenen kitap ücretsiz olarak halka sunulacak.

 

12 yıl sonra Steve Jobs için kaleme alınıyor... 11 Nisan'da yayınlanması bekleniyor

 

KİTAPTA STEVE JOBS’IN EŞİ TARAFINDAN YAZILMIŞ BİR BÖLÜM YER ALACAK

Yayınlanacak olan Make Something Wonderful (Harika Bir Şey Yap) başlıklı resmi e-kitap, Arşiv’in bu türden ilk çalışması ve eşi Laurene Powell Jobs tarafından kaleme alınan bir giriş bölümüne sahip olacak. Kitabın editörlüğünü popüler Amerikan tarihçisi ve Arşiv’in yönetici direktörü Leslie Berlin üstleniyor.

Arşiv’in web sitesine göre, okuyucular Steve’in “çocukluğuna, Apple’ı kurmaya ve Apple’dan atılmaya, Pixar ve NeXT ile geçirdiği zamana ve her şeyi başlatan şirkete nihai dönüşüne dair bakış açısını” paylaştığını görecekler.

Steve Jobs Arşivi, 2022 yılında arkadaşları ve ailesi tarafından teknoloji patronuna bir saygı duruşu olarak kuruldu. Yıllar içinde Steve’in hayatının farklı bölümlerine odaklanan çok sayıda kitap ve film yayınlandı. Apple da 2021 yılında Steve’in 10. ölüm yıldönümünde onu anmak için bir kısa film yayınlanmıştı. Çalışma, Walter Isaacson tarafından yazılan ve Danny Boyle’un 2015 yapımı Steve Jobs filmine de ilham kaynağı olan biyografi olarak tarihe geçmişti.

 

12 yıl sonra Steve Jobs için kaleme alınıyor... 11 Nisan'da yayınlanması bekleniyor

 

STEVE JOBS HAKKINDA 

Apple’ın kurucu ortağı olan Steve Jobs, 24 Şubat 1955 yılında dünyaya geldi. 1 Nisan 1976 yılında Apple’ı kuran Jobs, 1985 yılında kendi kurduğu şirketten kovuldu. Steve Jobs Apple’dan ayrıldıktan sonra NeXT Computer adında başka bir bilgisayar şirketi kurdu. Apple ise 1996 yılında Steve Jobs’ı şirkete yeniden geri getirmek için NeXT firmasını 429 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Steve Jobs, telefon dünyasında da yeni bir dönemin başlangıcını yapmıştı. 29 Haziran 2007 yılında tanıttığı ilk iPhone, akıllı telefon devrini resmen başlatmıştı.

2004 yılında pankreas kanserine yakalanan Steve Jobs, 5 Ekim 2011 yılında 56 yaşındayken hayata veda etti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş