9 saatlik 6’lı masa toplantısı! Son dakika ortak aday kararı

9 saatlik 6’lı masa toplantısı! Son dakika ortak aday kararı
Yayınlama: 05.01.2023 23:21:57
A+
A-

6’lı masa onuncu toplantısı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirdi. 9 saat süren toplantıya ilişkin ortak açıklama yapıldı. 6’lı Masa, Cumhurbaşkanı adayının tespiti için görüşmelere başladı.

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin yer aldığı altılı masanın 10’uncu toplantısı sona erdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldı.

9 saat süren toplantının ardından merakla beklenen adaylıkla ilgili açıklama yapıldı.

6’LI MASADAN ADAY KARARI

6 Genel Başkan arasında ortak Cumhurbaşkanı adayının tespiti ve istişarelere başlama kararı alındı.

30 OCAK’TA TANITIM TOPLANTISI

Parlamenter sisteme geçiş sürecine ilişkin yol haritasının da 30 Ocak’ta yapılacak tanıtım toplantısında kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

BAŞÖRÜTÜSÜ İÇİN İKTİDARA YENİ ÖNERİ KARARI

Açıklamada ayrıca, çağdışı olarak tanımlanan başörtüsü yasağının bir daha gündeme gelmesini engelleyecek hukuki  teminatın gerçekleşmesi için tam bir mutabakat içinde olunduğu belirtildi.

Bunun için iktidara yeni bir öneri sunulacağı kaydedildi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.