“Bursa’da hep birlikte hedeflere doğru”

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, “Bu seçimlerde milletimizin desteğini görmemiz lazım” dedi.

“Bursa’da hep birlikte hedeflere doğru”
Yayınlama: 15.03.2024 21:44:51
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Memur Sen Bursa İl Temsilciliğinin teşkilat buluşması programına katıldı.

Ala, konuşmasında Memur Sen’in önemine vurgu yaparak, “Memur Sen nerede durulması gerekiyorsa, memleket orada durmuş bir sendikadır. Türkiye’nin bütün kritik zamanlarında inisiyatif almış, vaziyet almış  dostlardır” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin hedefi: Dünyanın en güçlü 10 ülkesine girmek”

Yerel seçimlere değinen Ala, sözlerine şöyle devam etti:

“Şimdi önümüzde bir yerel seçim var. Bu günde günde iftar programındayız. İftarımızı açmak üzereyiz ve sizi çok fazla tutmayacagım. anlayacağım. Ama şunları hatırlatmak isterim. Çünkü hepimizin merak ettiği şeyler, bunlar bunu biliyorum.Sevgili kardeşlerim, Türkiye’nin hedefleri var. Türkiye’nin hedeflerini bir cümleyle özellikle derseniz bana, şunu söylerim: Dünyanın en güçlü, en kalkınmış, en müreffeh on ülkesi arasına girmek. Biz buna mecburuz. Bu bir tercih değil, sayın başkan. Bu bizim içindir. Zorunluluk ve gönül coğrafyamızda olan bitene, İslam dünyasında olan bitene baktığımız sorumluluk değil, gerçekten ağırdır, sorumluluktur. Onun için bunu başarmak zorundayız. Değerli kardeşlerim, hepinizin bir iş yaparken unutmadığı dünyaya geliş nedenimiz var, bizim motive eden değerlerimiz var, hedeflerimiz var. Ama bugün yeryüzüne bakıyorum. Dünyaya bakıyoruz, dünyanın dörtte biri yüzde yirmi beşi Müslüman. Müslüman nüfus dünya nüfusunun yüzde yirmi beşi. Peki. Dünyada gücün lokomotifine ekonomi. Varlık, üretim, dünya, milli yüzde yirmi beşine sahip olan bu İslam dünyası Dünya yönetiminin yüzde onununa bile sahip değil. Fakat bundan daha başkası da var. O da değerli kardeşlerim, dünyada her şey neredeyse enerji için kuruluyor.”

Enerji kaynaklarının önemine değinen Ala, “Dünyada her şey neredeyse enerji için kuruluyor. Enerji için savaşılıyor. Enerji için barış yapılıyor. Her şey enerji için. Bütün şartlar enerji için dönüyor.” ifadelerini kullandı.

Ala, Türkiye’nin önemine vurgu yaptı. Ala “Petrolü olmayan, petrol ülkesi olmadığı halde dünyada parmakla gösterilen, gelişmesini, kalkınmasını sağlamaya çalışan ve sağlayacağına da inanan ülke Türkiye” dedi.

Seçim sürecine değinen Ala, “Önümüzde bir yerel seçim var on beş gün sonra. Ama ondan sonra dört beş yıl seçimsiz bir dönem var. Şimdi bu seçimsiz dönemi bir siyasi otoban gibi kullanabilmemiz için bu sandıklardan ciddi bir yüksek oranda destek almamız lazım” diye belirtti .

“Sandıklardan ciddi oranda destek almamız lazım”

Ala, “Milletin desteğini görmemiz lazım.Onun için değerli kardeşlerim, değerli dostlar, ben size şunu yapın, bunu yapın demiyorum. Beraberce yapmamız gerekeni yapacağımızdan eminim. Ama altını çizerek hatırlatmak istediğim sonuç olarak şudur: Önümüzde bir yerel seçim var on beş gün sonra. Ama ondan sonra dört beş yıl seçimsiz bir dönem var. Şimdi bu seçimsiz dönemi bir siyasi otoban gibi kullanabilmemiz için bu sandıklardan ciddi bir yüksek oranda destek almamız lazım. Milletin desteğini görmemiz lazım. Ayrıca Türkiye’yi on ülke arasına sokacak hedefin adı olan Türk ve yüz yılın vizyonuyla uyumlu. Aynı program ve proje benimsemiş ve uygulayacak olan kardeşlerimizi işbaşına getirelim ki onların devamını da Bursa’da sağlayalım ki yolumuza devam edelim ve hedeflerimize varalım. Burada Alinur Aktaş burada Oktay Yılmaz burada Osmangazi’nin Mustafa Dündar buradaki kardeşlerimiz sizin, bizim hükümetin bütün bize gönül vermiş insanların hedeflediği istikamete doğru kol kola yürüdüğümüz omuz omuza yürüdüğümüz arkadaşlar.

 

“Hep birlikte hedeflere doğru”

İşte bunlarla birlikte, değerli kardeşlerim, Ankara Sayın Cumhurbaşkanımız kadrosu sizler hep birlikte bu hedeflere doğru. Biz emin adımlarla yürürsek hedeflerimize varırız. Bu nedenle bu dönemde de şunu yapar, bunu yapar demeyelim. Eksikler olur, gedikler olur. Bunları giderecek olan bizleriz.

“Biz elestireceğiz, yol göstereceğiz”

Biz yanı başımızdaki arkadaşımıza ne söyleyeceksek Alinur Aktaş’a biz söyleyeceğiz koruyacağız. Oktay Yılmaz’a biz söyleyeceğiz, yol göstereceğiz. Katkıda bulunacağız, eleştireceğiz de ovecegiz de. Bizim arkadaşlarımız bunlar. Bu şehri siz yönetiyorsunuz demektir. Ben bu şehri bu arkadaşlarımızın adını sayarken bu salonda oturanların iradesinin bir temsilcisi olarak görüyorum. Ve hep birlikte yönetiyoruz diye bakıyorum. Bunu daha da sıklaştırmalıyız ve yolumuza devam etmeliyiz diyorum. Değerli kardeşlerim, bu cümlelerle ve tekrarlayarak, lütfen önümüzdeki on beş günü arkadaşlarımızla, dostlarımızla işin ehemmiyetinin altını çizerek, sohbet ederek geçirelim, onlara hatırlatmalar yapalım. Hepinizi saygıyla, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum. Ramazanınız mübarek olsun” şeklinde sözlerini noktaladı.

Ala’nın konuşmasıyla devam eden programda, iftar yemeğinin ardından  program sona erdi.

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.