ABD’deki Erzincanlı Türk İş İnsanı Hamdi Ulukaya’dan Deprem Bölgesi için 5 Milyon Dolar Bağış

ABD’deki Erzincanlı Türk İş İnsanı Hamdi Ulukaya’dan Deprem Bölgesi için 5 Milyon Dolar Bağış
Yayınlama: 08.02.2023 22:02:32
A+
A-

Amerika’da yaşayan Erzincan İliç’li Türk iş insanı Hamdi Ulukaya, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen depremlere ilişkin uluslararası camiaya Türkiye’ye destek çağrısında bulundu.

Hamdi Ulukaya deprem bölgesinde kullanılmak üzere 1 milyon dolarlık bağışta bulunurken, yaptığı çağrı neticesinde toplanan 5 milyon doları Türkiye Büyük Elçiliğine teslim edildiğini açıkladı.

Acil Destek Olmaya Davet Etti

 

Amerika’da ikamet eden Türk iş insanı Hamdi Ulukaya, Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde peş peşe yaşanan depremlere yönelik uluslararası camiaya Türkiye’ye destek çağrısı yaptı.

Ünlü iş insanı Ulukaya, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı çağrıda, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve yaşanan can kayıpları ile beraber bölgede büyük bir yıkıma yol açan asrın deprem faciasında yaraların bir nebze olsun sarılabilmesi amacıyla uluslararası camiayı acil olarak destek olmaya çağırdı.

Merkezi Amerika’da yaşanan ve Türkiye’de geçmişte meydana gelen afetlerde de önemli bir yardım köprüsü görevi gören sivil toplum kuruluşu Turkish Phlilantrophy Funds aracılığıyla başlatılan Türkiye Deprem Fonu’na 1 milyon dolar bağışladığını duyuran Ulukaya, kısa sürede 5 milyon doları Türkiye Büyük Elçiliğine teslim edildiğini açıkladı.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş