ABD’den Gazze’ye havadan yardım!

ABD, Gazze’ye havadan ilk yardımını yaptı. 

ABD’den Gazze’ye havadan yardım!
Yayınlama: 02.03.2024 19:23:17
A+
A-

ABD, Gazze’ye havadan ilk yardımını yaptı.

Bu yardımların yapılacağını dün ilk kez ABD Başkanı Joe Biden dün açıklamıştı ve Beyaz Saray Sözcü Kirby’de ‘Önümüzdeki birkaç gün içinde ilk parti yardım bırakma başlayacak’ demişti.

ABD bu yardımlarını havadan 3 adet C130 Amerikan Hava Kuvvetleri kargo uçağıyla bıraktı. 38 bin adet yemek bırakıldığı ve toplam 66 palet olduğu söyleniyor. Bunların hepsi havadan Amerikan Hava Kuvvetleri uçakları tarafından bırakıldı.

Çünkü hani kara geçişlerinden İsrail’in engellemeleri ve yardım geçişlerini durdurmaları ve bu hafta üzerine yardım almaya çalışan insanlara ateş açmasından sonra ABD bu hareketi yapmak zorunda hissetmişti.

Kirby, ‘Birçok insan çok çok kısıtlı bir alana hapsedilmiş durumda’ demişti. Bu kadar küçük bir alanda bir buçuk milyon insan sadece Refah bölgesinde var. Gazze şehrinin tamamında 2 milyonu aşan bir nüfus var. Böyle bir noktada sadece 3 uçaktan bırakılan 38 bin adet yemek kime yetecek?

Herkese bir öğün olsa 38 bin kişi yapar. Aslında şu an Amerika Birleşik Devletleri taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyor. Çünkü bunu hem Amerikan yetkililer hem uluslararası kuruluşlardan Birleşmiş Milletler ‘Artık insanların Gazze’den bir açlık, kıtlıkla sınandığını’ söylüyorlardı.

Beyaz Saray’a göre bu yardımlar gün aşırı yenilenecek.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.