AB’den Meta’ya rekor ceza!

Facebook’un sahibi Meta’nın Avrupa’daki verilerin ABD sunucularına aktarılması nedeniyle 1,3 milyar dolarlık rekor ceza verildi.

AB’den Meta’ya rekor ceza!
Yayınlama: 22.05.2023 21:15:36
A+
A-

Meta’nın Facebook’un Avrupa’daki kullanıcı verilerini ABD sunucularına aktarması nedeniyle rekor bir para cezasıyla karşı karşıya kaldı.

AB’DEN META’YA 1.3 MİLYAR DOLAR CEZA

Reuters haber ajansının ki isimsiz kaynağa dayandırdığı habere göre, AB düzenleyicilerinin vereceği ceza, AB gizlilik standartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1.3 milyar dolar ceza verildi.

İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC) liderliğindeki düzenleyici kurumların Pazartesi sabahı, Facebook’un AB verilerini ABD’ye taşımak için “karmaşık yasal araçları” kullanmayı bırakmasını emredecek bir karar yayınlaması bekleniyor.

Avrupa'daki hizmetleriyle etmişti... AB'den Meta'ya rekor ceza!

FACEBOOK AVRUPA’DAKİ HİZMETLERİNİ TEHDİT ETMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Facebook, veri aktarım mekanizmasını kullanmasının yasaklanması halinde Avrupa’daki hizmetlerini askıya almakla tehdit etmişti.

Nisan ayının sonlarında ilk çeyrek mali sonuçlarını açıklayan Meta, Mayıs ayında İrlanda Veri Koruma Komisyonu’ndan bir karar çıkacağını kabul etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Atlantik’in her iki yakasındaki politika yapıcılarla devam eden istişarelerimiz, önerilen yeni AB-ABD Veri Gizliliği Çerçevesinin bu tür transferlerin askıya alınması için son tarihten önce tamamen uygulanacağını göstermeye devam ediyor, ancak zamanında tamamlanmaması olasılığını da göz ardı edemeyiz.

“IDPC kararının, yeni bir veri gizliliği çerçevesi yürürlüğe girdikten sonra bile veri işleme faaliyetlerimizi etkileyip etkilemeyeceğini ve ne ölçüde etkileyeceğini de değerlendireceğiz.”

Avrupa'daki hizmetleriyle etmişti... AB'den Meta'ya rekor ceza!

REKLAMLARI KABUL ETMEYE ZORLADIĞI İÇİN CEZA ALMIŞTI

Ocak ayında Kaliforniya merkezli şirket, AB gizlilik kurallarını ihlal ederek kullanıcıları kişiselleştirilmiş reklamları kabul etmeye zorladığı için İrlanda DPC’si tarafından 390 milyon euro para cezasına çarptırıldı.

Para cezasının yanı sıra Meta’nın kullanıcıları bu tür reklamlara kaydolmaya zorlaması da yasaklandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş