ABD’NİN BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ

Üç hafta içinde ikinci kez İsrail’in başkenti Tel Aviv’e uçan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Başbakan Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesinde yer alan diğer isimlerle görüşecek.

ABD’NİN BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ
Yayınlama: 03.11.2023 16:13:28
A+
A-

Amerikan New York Times gazetesi, Orta Doğu’daki diğer başkentlere de uğraması beklenen Blinken’ın Tel Aviv’de askeri operasyonlara bir ara verilmesi için baskı yapmasının beklendiğini yazdı.

ABD’nin bir numaralı diplomatının karmaşık bir görevi olduğunu kaydeden New York Times, Biden yönetiminin bir yandan İsrail’e Gazze’deki askeri operasyon için sunduğu desteği yineleyeceğini diğer yandan da sivil kayıpların azaltılması için somut adımlar isteyeceğini aktardı.

Washington’ın savaşa dair bakış açısının üç hafta içinde değiştiği yorumunu yapan New York Times, 7 Ekim’den sonra İsrail’e açık destek veren Beyaz Saray’ın gelinen noktada yaklaşık 9 bin Filistinlinin hava saldırılarında öldürülmesi ve gittikçe kötüye giden insani koşullar nedeniyle endişelerinin arttığını bildirdi.

Bugün Tel Aviv’deki görüşmelerde Antony Blinken’ın Gazze’deki işgale ‘insani ara’ verilmesi için baskı yapmasının beklendiğini vurgulayan gazete, İsrail’in askeri operasyonu durdurmasıyla Hamas’ın elinde tuttuğu iki ABD’li rehineyi serbest bıraktığını kaydetti. ABD Dışişleri Bakanı’nın atılması gereken somut adımları ele alacaklarını söylediğini dile getiren gazete, Gazze Şeridi’ne daha fazla yardım gönderilmesinin öncelik olduğunu da ekledi.

New York Times ayrıca, Tel Aviv’den Ürdün’e geçecek Blinken’ın Amman’daki ajandasında Hamas’ın elindeki 242 rehinenin serbest bırakılmasının öne çıktığını da yazdı.

NETANYAHU İLE GÖRÜŞÜYOR

Antony Blinken’ın Tel Aviv’deki ilk randevusu, İsrail Başbakanı Netanyahu ile. İkilinin daha önce gerçekleştirdiği görüşme, tam yedi saat sürmüştü.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.