Adıyaman’da ve Şanlıurfa’da sağanak nedeniyle can kaybı 10’a yükseldi

Şanlıurfa’da, Tandoğan Mahallesi’nde bulunan Yavuzlar Apartmanı’nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Sel felaketinde can kaybı 10’a yükseldi.

Adıyaman’da ve Şanlıurfa’da sağanak nedeniyle can kaybı 10’a  yükseldi
Yayınlama: 15.03.2023 15:50:47
A+
A-

Şanlıurfa ve Adıyaman son yılların en yoğun yağışı nedeniyle sele teslim oldu. Caddeler göle döndü, otomobiller sürüklendi. Şanlıurfa Valiliği, dere ve kanal yataklarından uzak durulmasını, bodrum katlarda yaşayanların evlerini boşaltmasını istedi.

 

Adıyaman'da ve Şanlıurfa'da sağanak nedeniyle can kaybı 10'a yükseldi

 

ŞANLIURFA’DA CAN KAYBI 9’A YÜKSELDİ

Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’da, Tandoğan Mahallesi’nde bulunan Yavuzlar Apartmanı’nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekipler tarafından bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Böylece kentte sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 9’a yükseldi.

ADIYAMAN’DA 1 KİŞİ VEFAT ETTİ, 4 KİŞİ KAYIP

Bölgeye Adıyaman ile Gölbaşı ilçesinden destek ekiplerin sevk edildiğini vurgulayan Adıyaman Valisi Hatipoğlu, şöyle konuştu:

“Destek ekiplerimizin ve araçlarımızın bir kısmı burada bir kısmı da yolu temizleyerek geliyor. Olayda 1 vatandaşımız vefat etti, 4 vatandaşımız kayıp. Ekiplerimiz arama çalışmalarını sürdürüyor. Diğer vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda inşallah vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Gerçekten tüm bölgeyi derinden etkileyen bir afet. Vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla temin ettiği konteynerin sulara kapılması sonucu böyle bir olay oldu.”

 

Adıyaman'da ve Şanlıurfa'da sağanak nedeniyle can kaybı 10'a yükseldi

 

Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkilerken, sabah saatlerinde etkili oldu. Sele dönüşen yağışlar nedeniyle kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni su basarken kentte eğitime 1 gün ara verildi.

 

Adıyaman'da ve Şanlıurfa'da sağanak nedeniyle can kaybı 10'a yükseldi

 

EVLER, ARAÇLAR SULAR ALTINDA KALDI

Sağanak yağışın etkili olduğu kentte yüzlerce ev ve araç sel suları altında kaldı. Ekili tarlalara zarar geldi. Yaşanan sel baskınlarına karşın vatandaşlar, su basan evlerini kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Kentte halen birçok semte ulaşım sağlanamazken, yağışların devam etmesi hayatı olumsuz yönde etkiledi.

 

Adıyaman'da ve Şanlıurfa'da sağanak nedeniyle can kaybı 10'a yükseldi

 

2 İTFAİYE ERİ İLE 4 VATANDAŞ SEL SULARINA KAPILDI

Kentin merkezinde bulunan köprülü Abide Kavşağı’nın altından araçlarıyla ilerlemeye çalışan vatandaşlar, sel sularına kapıldı. Can pazarının yaşandığı kavşakta 1 kadın ile 1 çocuk son anda vatandaşlar tarafından halat atılarak bulunduğu yerden kurtarıldı. Sel sularıyla taşan kavşakta 2 itfaiye eri ile 4 vatandaşın sel sularına kapıldığı belirtilerken, su altı arama ve kurtarma dalgıç ekipleri arama kurtarmaya çalışması başlattı Halen kent merkezinde sel sularına kapılan araçlar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

 

Adıyaman'da ve Şanlıurfa'da sağanak nedeniyle can kaybı 10'a yükseldi

 

“1,5 YAŞINDA BİR ÇOCUĞUMUZ KAYBOLDU”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adıyaman’ın Tut ilçesinde gece itibarıyla başlayan şiddetli yağışın sele neden olduğunu belirterek, “4 vatandaşımız sel sularına kapıldı, bunların bir tanesi 1,5 yaşındaki bir çocuğumuz. Bir kişi maalesef vefat etti” dedi.

Bakan Soylu, şiddetli sağanağın etkili olduğu Adıyaman’ın Tut ilçesinde kayıp kişilerin bulunması için yürütülen çalışmaları inceleyerek ekiplerden bilgi aldı.

 

Adıyaman'da ve Şanlıurfa'da sağanak nedeniyle can kaybı 10'a yükseldi

 

Çalışmalar hakkında AA muhabirine açıklama yapan Soylu, şunları kaydetti:

“Gece itibarıyla başlayan şiddetli yağış maalesef sele döndürdü. 4 vatandaşımız sel sularına kapıldı, bunların bir tanesi 1,5 yaşındaki bir çocuğumuz. Bir kişi maalesef vefat etti. Arama kurtarma ekiplerimiz buldu. Şu anda 25 kilometrelik bir bantta 163 kişilik 10 ekip arama kurtarma yapıyor, dalgıçlar da var. Ama hava ve koşullar çok imkan vermiyor.

Bütün derede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Sel, dün, bugün ve ondan önceki gün ve kısmen de yarın için esas itibarıyla tüm bölgeye uyarımızdı. Gerekli tüm uyarılar da yapıldı. Fakat maalesef böyle bir 4 kaybımız oldu, şu anda 3’ü ile ilgili arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Allah rahmet eylesin. Olay olur olmaz tüm ilçelerde bulunan arkadaşlarımız yakın bölgede bulunan arkadaşlarımız, Adıyaman’da bulunan Kayseri ve Tunceli valilerimiz, Gölbaşı’nda bulunan Tokat valimiz, jandarma komutanlarımız, emniyet müdürlerimiz, kurtarma ekipleri ve iş makinalarıyla buraya intikal ettiler. Şu anda arama kurtama çalışmaları devam ediyor.”

 

Adıyaman'da ve Şanlıurfa'da sağanak nedeniyle can kaybı 10'a yükseldi

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.