AK Parti sözcüsü: Partimize dönük mesajları net şekilde okuyacağız

AK Parti’de seçim sonrası ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün toplandı.

AK Parti sözcüsü: Partimize dönük mesajları net şekilde okuyacağız
Yayınlama: 02.04.2024 17:24:26
A+
A-

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Türkiye genelinde 16 milyon 339 bin oy alan AK Parti yüzde 35,48’de kaldı. 2019’da 20 milyon 584 bin oyla yüzde 44,5 orana ulaşılmıştı.

5 yıl önce 15’i büyükşehir 39 belediye kazanan AK Parti, 31 Mart’ta 12’si büyükşehir 24 ilde yarışı önde tamamlayabildi.

Oy oranı yüzde 9, kazandığı belediye sayısı da 15 azaldı.

AK Parti’de seçim sonrası ilk MYK toplantısı | Ömer Çelik: Partimize dönük mesajları net şekilde okuyacağız - 1

AK PARTİ MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 15.00’te başlayan olağanüstü MYK toplantısında 31 Mart’taki yerel seçim sonuçları ele alındı.

ÖMER ÇELİK: PARTİMİZE DÖNÜK MESAJLARI NET ŞEKİLDE OKUYACAĞIZ

“AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MKY toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle:

MYK’mız tek gündemli olarak toplanmıştır. Seçimler demokrasi tarihimize yakışan bir olgunlukla geçmiştir. Bu sürece emek veren herkese teşekkür ediyoruz. Milli iradeye sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

“SİYASETİN SİCİL AMİRİ VATANDAŞLARIMIZDIR”

Önemli bir seçim sürecini Türkiye genel seçim ve yerel seçim olarak tamamlamış oldu. Bu çerçevede seçilen herkesi tebrik ediyoruz. Siyasetin sicil amiri vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımız siyaset kurumuna dönük uyarılarını sandık yoluyla gerçekleştirirler.

“PARTİMİZE DÖNÜK MESAJLARI ELE ALACAĞIZ”

31 Mart seçimlerinin partimize dönük olarak mesajlarını en net, en derinlemesine şekilde ele alacağımızı ifade ediyoruz. 31 Mart seçimleri önümüzdeki dönemde izleyeceğimiz siyasetler açısından dönüm noktası olacak.

Arzu etmediğimiz sonuçların olduğu yerler var. Bu yerlerle ilgili olarak verilen mesajı bütün boyutlarıyla ele alacağız. Milletimiz arzu ettiğimiz sonuçlara ulaşamadığımız yerlerde uyarılarda bulunmuştur. Bunların hepsi başımızın gözümüzün üstündedir. Bu mesajı bütün boyutlarıyla almak bizim boynumuzun borcudur.

“ELEŞTİRİ VE UYARI HAKKI MİLLETE AİTTİR”

Milletimizin verdiği mesajın iyi bir şekilde anlaşılması, içselleştirilmesi ve bunun siyaset üretimimize yol göstermesi bakımından bütün birimlerimiz çalışmalarına başlamıştı. Esas olan her zaman sokağın sesini dinlemektir. Biz vatandaşımız irade gösterdiği zaman buna teslim oluruz. Buna herhangi bir itirazımız ve eleştirimiz olamaz. Eleştiri ve uyarı hakkı millete aittir. Milletimizin bu tabloyla birlikte ortaya koyduğu, gerileme ifade eden sonuçları ciddi bir şekilde ele alacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.