AK Partili Turan, EYT ile ilgili müjdeyi verdi: Salı ya da çarşamba akşamı biter diye düşünüyorum

Milyonlarca vatandaş emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin yasalaşmasını beklerken, televizyon programına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan heyecan yaratan bir açıklamada bulundu. Turan, EYT ilgili düzenlemenin salı veya çarşamba akşamı tamamlanacağını söyledi.

AK Partili Turan, EYT ile ilgili müjdeyi verdi: Salı ya da çarşamba akşamı biter diye düşünüyorum
Yayınlama: 05.02.2023 18:42:32
A+
A-

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, katıldığı bir televizyon programında emeklilikte yaşa takılanlarla ( Eyt ) ilgili düzenleme hakkında bilgi verdi.

“YOKLAMADA ÇIKARSAK, PROBLEM OLMAZSA BİTER DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

“Süreç Eyt‘liler için uzayacak mı?” sorusunu yanıtlayan Turan, şunları söyledi: “Ben bir gün, olmadı iki günde biter diye düşünüyorum. Salı akşamı, olmadı çarşamba akşamı biter diye düşünüyorum. Yoklamada çıkarsak, problem olmazsa biter diye düşünüyorum. Eyt‘yle ilgili arkadaşlarımız müsterih olsunlar.”

AK Partili Turan, EYT ile ilgili müjdeyi verdi: Salı ya da çarşamba akşamı biter diye düşünüyorum
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan.

EYT DÜZENLEMESİ

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, üç gün önce EYT emeklilerine ayrılacak kaynağın 120-150 milyar TL arasında olacağını açıklamıştı. 150 milyar baz alındığında, EYT’lilere emekli aylığı martta bağlanacağı için aylık bütçenin 15 milyar lira olacağı hesaplanıyor.

Diğer yandan en düşük emekli aylığı 5 bin 500 TL’ye yükseltildi. Ortalama emekli aylığıysa yüzde 30’luk son zammın ardından 9-10 bin TL’ye çıktı. Hesaplamalara göre bu tabloyla EYT’den martta emekli olacakların sayısı en iyi ihtimalle 1,5-1,6 milyon kişi olacak.

Memurların emeklilik sonrası çalışma hakkı bulunmadığı için tamamının hemen başvurmayabileceği ve kademeli sistem dikkate alındığındaysa bu yılın bütçesini etkileyecek EYT emeklisi sayısı 1,1-1,2 milyon kişi aralığına düşebilir. Yani emekli sayısı, başlangıçta ifade edilenin yarısına düşecek.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.