Akıl almaz hırsızlık olayı… Yüzlerce Apple ürünü çaldılar!

Seattle’daki bir Apple mağazasında gerçekleşen soygunda 400’den fazla Apple ürünü çalındı, Hırsızların kullandığı yöntem pes dedirtti.

Akıl almaz hırsızlık olayı… Yüzlerce  Apple ürünü çaldılar!
Yayınlama: 09.04.2023 19:32:17
A+
A-

Hırsızlar ABD’nin Seattle şehrindeki bir Apple mağazasından 400’den fazla ürün çaldı. Apple mağazasının hemen yanında bulunan bir espresso makinesi mağazasının banyo duvarını keserek içeri giren hırsızlar vakit kaybetmeden Apple mağazasında bulunan ürünleri çalmak için harekete geçtiler.

 

Akıl almaz hırsızlık olayı... Yüzlerce Apple ürünü çaldılar!

 

400’DEN FAZLA ÜRÜNÜ ÇALDILAR

ABD’li yerel haber kaynağı olan KOMO News tarafından belirtilen bilgilere göre, hırsızlar 2 Nisan akşam saat 7 gibi kapalı olan Alderwood Mall mağazasına girdikten sonra 400’den fazla Apple ürünü çalıp kaçtılar.

Seattle Coffee Gear Bölge Müdürü Eric Marks KOMO News’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ön kapımız kilitliydi. Ön kapımızı zorlayarak açmışlar. Duvarda açtıkları 24’e 18’lik delikten Apple Store’un arka odası gibi görünen bir yere girmişler. Apple Store’a ulaşmaları için bizim bir kanal olmamıza şaşırdım. Onlara bu kadar yakın ya da komşu olduğumuzu bilmiyordum.”

Habere göre hırsızlar çaldıkları ürünü açtıkları delikten taşıdılar. Kafe dükkanının CEO’su olan Mike Atkinson, Twitter üzerinden hırsızların Apple mağazasına girmek için açmış oldukları tünelin resmini paylaştı.

 

Akıl almaz hırsızlık olayı... Yüzlerce Apple ürünü çaldılar!

 

PARMAK İZİ BIRAKMADILAR

Hırsızlık olayını soruşturan Lynnwood Polisi’nin iletişim müdürü Maren McKay KOMO News’e yaptığı açıklamada operasyonun “iyi organize edildiğini” ve geride “parmak izi” bırakılmadığını söyledi. Hırsızlığın görüntüleri, devam eden soruşturma nedeniyle medya kuruluşlarıyla paylaşılmadı.

Alderwood Mall mağazasının sahibi ise yaptığı açıklamada sağlam bir güvenlik sistemine sahip olduklarını ve hırsızlık olayının münferit bir vaka olduğunu söyledi.

 

Akıl almaz hırsızlık olayı... Yüzlerce Apple ürünü çaldılar!

 

BEYAZ SARAY’IN BASILMASINDAN SONRA APPLE ÜRÜNLERİ YAĞMALANMIŞTI

Konuyla ilgili ek olarak, Apple’ın çalınan cihazların kullanılması durumunda seri numaralarından tespit edilerek engelleyebileceği de bilgiler arasında. Geçtiğimiz yıllarda Trump’ın kaybedip Biden’ın kazanmasından sonra Beyaz Saray’daki iç karışıklık neredeyse tüm ülkeye yayılmıştı.

O dönemlerde mağazaları yağmalayan göstericiler binlerce dolar değerinde Apple ürünü çalmıştı. Ancak çalınan telefonlar açılır açılmaz Apple tarafından engellenmişti. Seattle’da yaşanan bu hırsızlık olayında da Apple’ın yine aynı yöntemi uygulayarak telefonların kullanımını engelleyeceği söyleniyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş