Apple, Çin ile muhatap olmak istemiyor, Alternatif üretim pazarına yöneldi!

Çin’e bağlılığı azaltmak isteyen Apple, Tayland’da gerçekleştirdiği Apple Watch üretiminden sonra MacBook üretimi için de yine aynı ülkeyi tercih ederek tedarikçilerle görüşme sağlıyor.

Apple, Çin ile muhatap olmak istemiyor, Alternatif üretim pazarına yöneldi!
Yayınlama: 13.04.2023 22:25:11
A+
A-

Apple, şirketin üretim varlığını Çin’in ötesine genişletme çabalarının bir parçası olarak Tayland’da MacBook üretmek için tedarikçilerle görüşüyor.

Apple ile görüşmelere katılan üç tedarikçiden Nikkei gazetesine konuşan kaynaklara göre, bu görüşmelere katılan tedarikçilerin Tayland’da başka müşteriler için mevcut üretim kompleksleri var ve MacBook’lar için bileşen ve modüllerin olası montaj ve üretimini tartışıyorlar.

 

Apple, Çin ile muhatap olmak istemiyor... Alternatif üretim pazarına yöneldi!

 

ÇİN’E BAĞLILIĞI AZALTMAK İSTİYOR

Rapora göre Apple, Apple Watch’un seri üretimini de bir yıldan uzun bir süredir Tayland’da gerçekleştiriyor. Apple ve önemli tedarikçileri, sıkı COVID-19 kısıtlamalarının geçen yıl Foxconn’un en büyük iPhone fabrikasını sekteye uğrattığı Çin’den üretimi uzaklaştırıyor.

Apple ayrıca Pekin ve Washington arasındaki gerilim nedeniyle işlerinin zarar görmesini engellemeye çalışıyor. Ayrı bir haber olarak Bloomberg News Perşembe günü Apple’ın Hindistan’daki iPhone üretimini üç katına çıkardığını ve son mali yılda ülkede 7 milyar doların üzerinde akıllı telefon monte ettiğini bildirdi.

Rapora göre, teknoloji devi 2021’de %1 olan iPhone üretiminin neredeyse %7’sini Hindistan’da gerçekleştiriyor.

Foxconn Mart ayında Çin dışındaki yatırımlarını artırmayı planladığını açıklamıştı. Reuters’ın haberine göre Pegatron Corp ise üretimi Çin’den uzaklaştırma çabalarının bir parçası olarak Hindistan’da ikinci bir fabrika kurmak için görüşmeler yürütüyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş