Apple haritalar daha fazla detaya kavuşuyor: Gerçek gibi!

Apple, haritalar uygulamasını güncelleyerek şehirleri üç boyutlu olarak yeniden tasarladı. Özel bir görünüme kavuşan şehirlerin yanı sıra artırılmış gerçeklik ile yürüme rotası özelliği de yeni haritalar uygulamasının içinde bulunmakta.

Apple haritalar daha fazla detaya kavuşuyor: Gerçek gibi!
Yayınlama: 19.03.2023 22:28:08
A+
A-

Apple haritalar, son gelen güncellemeyle birlikte daha fazla detaya kavuştu. Kullanıcılara benzersiz bir harita deneyimi yaşatmak isteyen Apple, haritalar uygulamamasına yeni özellikler ekleyerek önemli yapıları ve şehirleri daha fazla detaylandırdı.

 

Apple haritalar daha fazla detaya kavuşuyor: Gerçek gibi!

 

Apple, haritalar için bu tip detay güncellemelerini daha çok yurt dışındaki ülkeler için yapıyor. Ayrıca Google’da haritalarına yeni detay özelliklerini eklerken daha çok yurt dışındaki ülkeleri ele alıyor. Birçok teknoloji devi haritalar üzerinde yenilikler yapıyor ancak Apple yayınladığı son güncellemeyle birlikte kullanıcıları adeta kendisine hayran bırakmakta kararlı görünüyor.

Yeni Apple harita uygulamasını incelerken Boston’da yer alan Fenway Park stadyumuna baktığımızda, yapının yeniden üç boyutlu olarak tasarlandığını görüyoruz. Stadyumun özel tasarımında neredeyse her detaya yer verilmiş. Kullanıcılar haritalar üzerinde gezerken sanki maket bir stadyumu inceliyormuş gibi hissediyor.

 

Apple haritalar daha fazla detaya kavuşuyor: Gerçek gibi!

 

ŞEHİRLER YENİDEN TASARLANDI

Apple’ın, sadece belirli yapılara değil, şehir görünümlerini de daha detaylı hale getirmek için güncelleme üzerinde çalışmalar yaptığı görülüyor. Binalardaki detaylardan tutun, şehrin alanlarına göre (ticaret bölgeleri) yeryüzü şekli, ağaçlar ve toplu taşıma rota ve alanları gibi daha birçok yerler için detaylara yer vermiş. Ayrıca artırılmış gerçeklik ile yürüme rotaları da Apple haritalara eklenmiş durumda.

Apple brought its redesigned Maps experience to Boston (where I’m from!) today, and the level of detail is insane pic.twitter.com/zklXftXi4G

— Frank McShan (@frankmcshan) March 16, 2023

Apple’ın haritalar için yayınladığı detay güncellemesinde yer alan şehirler arasında ne yazık ki Türkiye’den herhangi bir şehir bulunmamakta. Yer alan şehirler arasında Londra, New York, Los Angeles, Washington, Las Vegas, Chicago, Berlin, Atlanta, Miami, Montrêal, Berlin, Melbourne, Philadelphia, San Fransisco, San Diego, Seatle, Toronto, Sidney, Vancouver şehirleri bulunuyor.

 

Apple haritalar daha fazla detaya kavuşuyor: Gerçek gibi!

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş