Bakan Dönmez: Şubat başında yüzde 16’lık indirim olacak

Bakan Dönmez: Şubat başında yüzde 16’lık indirim olacak
Yayınlama: 31.01.2023 16:18:09
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz ve elektrik için indirim gelebileceğini söylemişti. İndirim müjdesinin detaylarını açıklayan Bakan Dönmez, “Şubat başında yüzde 16’lık indirim olacak” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğal gaz indirimi ile ilgili yeni açıklamada bulundu.

Bakan Dönmez’in açıklamaları şöyle:

Son 2-3 aydır uluslararası piyasalarda bir miktar gevşeme var. Fiyatlarda aşağı yönlü bir eğilim söz konusu. Bildiğiniz gibi sanayici ve büyük tüketicilere maliyet bazlı fiyatlandırma yapılıyordu. Oradaki fiyatlarda bir gerileme olunca da yansıtıyoruz. Artış olunca da aynı şekilde yansıtılıyor. Büyük tüketiciler ve sanayiciler şu anda bir miktar daha ucuza indirimli almış olacaklar. Şubat başı itibariyle doğalgazda yüzde 16, elektrikte de bunun yansıması yüzde 13-16 arası gerçekleşir. Elektrik borsasındaki serbest fiyatları izleyeceğiz.

“MART AYINDA YENİ İNDİRİM GELEBİLİR”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullanmıştı:

“Enerjinin büyük oranda yerli kaynaklar, yerli insan kaynağı ile üretimi olmazsa olmazımızdır. 6 yıl önce milli enerji ve maden politikamızı açıklarken güçlü bir niyet beyanında bulunmuştuk. Bugün açıkladığımız strateji belgesindeki birçok hususu hayata geçirdiğimizi görüyoruz.

Sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 13 ile 16 arasında indirim yapmıştık. 2022 kasım ayından buyana sanayinin kullandığı doğal gazda toplam yüzde 24 ile yüzde 38 oranında bir indirim gerçekleşmiş oldu. Enflasyonda bir düşüşe yol açmasını bekliyoruz.

Bir diğer indirim de elektrikten geldi. Serbest piyasadaki elektrik tavan fiyatlarını 2022 aralık ayında 4800 olarak belirlemiştik. 4200’e indirilmiştir. Yeni bir düzenleme ile 4200 liradan 3600 liraya düşürmüş olduk. Böylece serbest piyasadan elektrik alan büyük sanayi kuruluşlarımız maliyetlerinde yüzde 15’lere varan oranda bir düşüşten yararlanmış olacaklar. Fiyatlardaki düşüş seyrederse mart ayı içerisinde de bir indirim söz konusu olabilir.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş