Bakan Nebati ve Bilgin’den EYT yorumu

Bakan Nebati ve Bilgin’den EYT yorumu
Yayınlama: 28.12.2022 22:43:00
A+
A-
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Başkan Erdoğan’ın açıkladığı EYT hakkında paylaşımlarda bulundu. Bakan Nebati, işverenler için kredi paketinin devreye alınacağını bildirdi.

Yaklaşık 6 milyon çalışanın dört gözle beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar‘da (EYT) detaylar belli oldu. Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptığı açıklamada düzenleme ile ilgili yaş sınırı olmayacağını ve 2 milyon 250 bin kişinin emekli olabileceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bİlgin, konuyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yaptı.

 

VEDAT BİLGİN: HAYIRLI OLSUN

Açıklamasında, “Geçmişten kalma devasa sorunları bir bir çözmeye, bir sosyal devlet olma bilinciyle emeğe sahip çıkmaya devam ediyoruz. EYT meselesini yaş sınırı olmadan çözüyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

 

NUREDDİN NEBATİ: MALİ BOYUTUNDA ASLA FEDAKARLIKTAN KAÇINMADIK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de, yaptığı paylaşımında şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, EYT’de yaş sınırı uygulamama kararı aldık. Mali boyutunda asla fedakarlıktan kaçınmadığımız bu düzenleme ile birlikte yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor. Hayırlı olsun”

 

İŞVERENLER İÇİN KREDİ PAKETİ DEVREYE ALINACAK 

Nebati, bir başka tweetinde ise, Erdoğan’ın, işverenlerin kıdem tazminatı ödemede güçlük çekmemeleri için Hazine ve Maliye Bakanlığının Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli bir kredi paketini devreye alacaklarını duyurduğu bir videoya da yer verdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.