Bakan Özer: Devlet, yapabileceğinin en iyisini yapmıştır

Bakan Özer: Devlet, yapabileceğinin en iyisini yapmıştır
Yayınlama: 20.05.2023 12:11:45
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Özer,  Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi’nde soruları yanıtladı. Özer, engelli ön başvuru mağduru öğretmenlerin durumu ve öğretmenlere ek atama hakkında açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi’nde soruları yanıtladı.

 Özer’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

“Türkiye’de eğitimle ilgili negatif hava oluşturmaya çalışan bir kesim var. Özel okullar devlet okullarından daha iyi diyorlar. Hayır değil. Devlet okulları çok daha iyi. Bazı özel okullar ayrı.

Devlet, yapabileceğinin en iyisini yapmıştır ve her geçen yıl bütçeyi en fazla eğitime ayırıyor.”

“Bakanlığa gelince reform yapmayacağım dedim. Türkiye’nin ihtiyacı olan reformdan ziyade süreci iyileştirmek.

Biz göreve geldiğimiz zaman 2 bin 782 anaokulu vardı tüm Türkiye’de. Sayın Emine Erdoğan’ın himayesinde okul öncesi seferberliği başlattık ve 3 bin tane yeni anaokulu yapacağız dedik.

Artık hiçbir ad altında okul öncesi eğitimde hiçbir ücret alınmayacak.

Okul dışındaki ortamları da iyileştirecek mekanizmaları inşa edersek, bu iki alan birbirini desteklerse o zaman biz sonuca çok hızlı ulaşırız. Reform çalışmaları sadece okula odaklandığı için başarısız olur. Okul dışı parametreler hedef alınmaz çünkü mali yükü çok fazladır.

“ÖĞRETMENE DAHA FAZLA YATIRIM YAPACAĞIZ”

Türkiye Yüzyılı’nda; değerlerini, Türkiye’nin dünyadaki anlamını içselleştirmiş, dünyaya farklı şeyler söyleyebilen, merhametin de kardeşliğin de doğaya saygının da örneklerinin toplumda yeşermesine katkı verecek genç nesille ilgili her türlü çalışmaya ağırlık vereceğiz. Öğretmene daha fazla yatırım yapacağız.

DEPREM BÖLGESİNE DESTEĞE GİDEN ÖĞRETMENLER

Öğretmenlerimiz, bakanlıktan bir talimat beklemeden gönüllü şekilde bölgeye gittiler. Yemek pişirdiler, çadırları kurdular, çadırların yönetimini aldılar, halk eğitim merkezleriyle kurslar düzenlediler… Eğitimin ötesinde insani yardımla ilgili her şeyi yaptılar. Bu coğrafya, gönül coğrafyası.

ENGELLİ ÖN BAŞVURU MAĞDURU ÖĞRETMENLERİN DURUMU NE OLACAK?

3500’le yola çıktık, sonra o atamada Sayın Cumhurbaşkanımız ilave müjde verdi. Başvurusunu yapıp da atanamayan engelli öğretmenlerimizin hepsini atayacağız dedi. Onları da atadık. Biz başvuru açmadığımız için atanamayan 234 öğretmen kalmış. Onların da atamasını yaptık.

ÖĞRETMENLERE EK ATAMA GELECEK Mİ?

Tek seferde 45 bin öğretmen atama yaptık. Atama yine olur. Şu süreçler nihayetlensin, yine ilave atamalarla o arkadaşlarımızı eğitim sistemimize dahil etmekten büyük memnuniyet duyacağız.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.