Başkan Erdoğan:Son mitingimiz için Beyoğlu seçmemiz rastgele bir tercih değildi

Başkan Erdoğan:Son mitingimiz için Beyoğlu seçmemiz rastgele bir tercih değildi
Yayınlama: 13.05.2023 16:20:35
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda düzenlenen mitingde konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Şuanda burada 45 bin kişi var. Bu akşam burada finali yapıyoruz, son toplantım. Bundan sonrası özel. Dün İstanbul’da cuma namazında Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nin açılışını yaptık. Cami muhteşem oldu, o çevrede öyle bir cami yoktu bunu yapmakta bize nasip oldu. Maliyeti de 750 milyon lira. Bugünkü programlarımızda Ayasofya Camii’nde eda edeceğimiz akşam namazı ile bitireceğiz. Fatih’in mirasına uygun bir şekilde kampanyamızı bitireceğiz. Son mitingimiz için Beyoğlu seçmemiz rastgele bir tercih değildi. Biz ezelden Kasımpaşa’lıyız. Okmeydanı 13-14 yaşında futbol oynadığımız dönemler, siyasetteki ilk seçimi Beyoğlu’nda yaşadım. İBB Başkanı olduğumda Beyoğlu ile birlikte yürüdüm. Bugün de ülkemizin tarihi seçim öncesi Beyoğlu’nun huzurundayız. Nazım Hikmet’in Beyoğlu’nu anlatan güzel bir şiiri vardı.

Burda bütün gözleri bir siyah el bağlıyor,
Yalnız senin göğsünde büyük ruhun ağlıyor.

Kendi elemim gibi anlıyorum ben bunu,
Anlıyorum bu yerde azap çeken ruhunu

Biz İstanbul’u böyle azap içindeyken aldık ve çalışıp çabalayıp hizmetlerle donattık. Sonra ülkenin Başbakanı olduk, 81 vilayetimizin tamamını kalkınma atılımlarıyla tanıştırdık.

“BUNU CHP’LİLERE ANLATMANIZ LAZIM”

Haliç’in halini biliyordunuz değil mi? Sütlüce’yi biliyorsunuz değil mi? Belediye başkanlığını bu kardeşinize verdiniz, bütün Haliç’in o pisliği 9,5 km uzaklığındaki Alibeyköy taş ocağına borularla naklettik. Oranın geri dönüşümle suyunu tekrar Haliç’e indirdik. Bunu CHP’lilere anlatmanız lazım. Boğaz’ın suyunu oraya bağladık. İşte şimdi yarını halledelim, yarından sonra da 2024’te büyükşehri bunlardan yeniden almamız lazım.

Dev bir pankart var, burada anacığım var. Yarın Anneler Günü. Annelerinizin ayaklarının altını öpün, niye? Cennet annelerin ayaklarının altındadır. Seçimin Anneler Günü’ne rast gelmesi sıradan bir olay değil. Biz sizinle pazara kadar değil mezara kadar beraberiz.

“BUNLARA GÜVENİLMEZ”

Esersiz ve ruhsuz bir şehir haline getirmek istedikleri İstanbul’a yine biz sahip çıktık. Şimdi de bunu ülkenin tamamına yaşatmak istiyorlar. Meral hanım tekrar niye kumar masasına döndü? Bunlara inanılmaz, bunlara güvenilmez. Seçimi biz kazanalım da isterse ülke batsın havasıyla yarına odaklanmış durumdalar. Her gün akıldışı bir yöntemle karşımıza çıkıyorlar. Masadan biri kalktığında ona neler çektirdiklerini hatırlayın.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.