Oktay Yılmaz: “Doğal adayım, Yıldırım’ın geleceği için biz varız”

Yıldırım Belediyesi, 2019-2023 yılları arasında gerçekleştirdikleri projeleri, hizmetleri ve devam eden çalışmaları sundukları, ‘5 Yıllık Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi.

Oktay Yılmaz: “Doğal adayım, Yıldırım’ın geleceği için biz varız”
Yayınlama: 21.11.2023 13:02:38
A+
A-

Yıldırım Belediyesi tarafından 2019’dan bu yana gerçekleştirdikleri projeleri ve devam eden çalışmaları sundukları, ‘5 Yıllık Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz katıldı.

Yapılan sunumun ardından Yıldırım Belediye Başkan Adayı olacağının mesajını veren Yılmaz, “Gelecekten bahsediyoruz. Dolayısıyla doğal adayım” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Zaman su gibi akıp geçiyor. Kentimizi inşa ederken ilçemizin manevi şahsiyetleri kendimize rehber edinmiştik. Onun için Yıldırım’da kadın olmak, çocuk olmak ayrı dedik. Geleceği tasarladık. Dünyayı barışla huzurla tekrar buluşturacağız. İnsan odaklı çalışmalar ortaya koyduk. Birlik ve beraberlik işin özü demiştik. Bu noktada tüm paydaşlarımızla çalışmalar ortaya koyduk. İlçemizin en büyük önceliğinin imar ve kentleşme olduğunu düşünerek çalışmalara başladık. Bizde kentsel dönüşümden önce çözülmesi gerekenler vardı. Nüfus yoğunluğu olan bir ilçe Yıldırım. Bunun getirdiği bir takim güçlükler mevcut. Kentimiz çok hızlı büyüdü. Bu büyüme maalesef düzenli bir şekilde olmadı. Yap boza dönen imar planlarıyla bir yere varılamayacağı anlaşıldı. Kanun tasarısı teklifimiz oldu. Kanun tasarısı da meclisten geçti. Bizde öyle çalışmalarımızı yürütmeye başladık. İnsanların boş yerleri var ama bina yapamıyorlar.

“RİSKLİ ALANDA YAPTIĞIMIZ İMAR UYGULAMALARI KENTTE YAPTIĞIMIZ SESSİZ DEVRİM OLDU”

Bu güne kadar birçok proje gerçekleştirdik. Yıldırım’da yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarının ayrı bir önemi var. Yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Parklar, okul alanları yapıyoruz. 68 bin metrekare spor alanı, 680 bin metrekare yeşil alan, 78 bin metrekare cami alanı, bu yaptığımız çalışmalarla kentimize kazandırdık. İmar planları ve uygulamaları bir sessiz devrimdir. Riskli alanda yaptığımız imar uygulamaları kentte yaptığımız sessiz devrim oldu. Bir teyzenin öncülüğünde gerçekleşen bir proje var Davutkadı’da. Yüzde 90 anlaşma sağlandı hak sahipleriyle. Model olacak çalışmalar yapıyoruz. Belediyemizin eliyle yaptığı çalışmalar bunlar. Büyükşehir belediyemiz ve özel yapılan çalışmalar da var. Orta yol bulmaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki dönemde bu çalışmaları artıracağız.

“ANKARA CADDESİ’NE ALTERNATİF GÜZARGAH OLUŞTURUYORUZ”

İmar uygulamaları ile birlikte ulaşım da yapıyoruz. Ankara caddesine alternatif bir güzergah oluşturuyoruz. Kestel çimento fabrikasına kadar uzanacak bir alternatif yol yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda da çevre yolunu Gürsudaki 35’lik yola bağlayacağız. İmar planı yaptığımız yerlerde yeni imar yolları açıyoruz. Şimdiden yolları alt yapıları oluşturuyoruz. Biz bu dönem, çok ciddi bir kamulaştırma bütçesi ayırdık. Bunu da önemsiyoruz. Yıldırım bölgesinde ulaşımla ilgili bir problemimiz kalmayacak inşallah. Bursa’da sadece Yıldırım Belediyesi’nin asfalt tesisi var. Hem Bursa hem de Bursa dışı belediyelerimize asfalt satışı gerçekleştiriyoruz. Hem kaynak hem de kamununun kolay bir şekilde kullanabileceği önemli bir tesisi Bursa’ya kazandırmış olduk. Kentsel dönüşüm yaparken bir yandan da çok ciddi restorasyon çalışmaları yapıyoruz. Cumalıkızıkla birlikte ikinci bir köy İsabey’i kazanmış olacağız. Çözüm üretmeye gayret ediyoruz. Dere ıslah çalışmalarımızı yapıyoruz. Hem kent hem de sosyal yaşam alanları oluşturmak açısından önemli çalışmaları tamamladık.

“KENTİN ANA UNSURU BİNALAR DEĞİL İNSANLAR DEDİK”

Bakanlıklarımıza bağlı müdürlüklerle çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Aile sağlık ocakları kazandırdık ilçemize ve çalışmalar devam etmekte. Acil sağlık merkezlerinden 5 tanesini de tamamlayarak sağlık müdürlüğümüze teslim ettik. Samanlı bölgemizde bir jandarma karakolu inşa ettik. Kentin ana unsuru binalar değil insan dedik. Biz işe bir dönüşüm olarak başladık. Kültür ve yaşam merkezleri yaptık. İki uyumayan kütüphane, gençlik merkezi kazandırdık. Molla Yegan Çocuk üniversitesinde çocuklarımız kendi geleceklerini inşa ediyor. Çok yoğun bir ilgi var kütüphanelerimize de. 50 binden fazla genç kütüphanelerden fayda etmiş. Öğrencilerimiz buraya yoğun bir şekilde geliyor. Bu merkezde bir çocuk kütüphanesi açtık. Bu kütüphanede sadece ödünç kitap değil, ödünç oyuncak da veriyoruz. Kütüphane çalışmalarımız devam ediyor. Sadece kütüphaneler değil, spor noktasında da çalışmalarımız var. Hamdolsun bu dönem içerisinde 22 tane spor merkezi Yıldırımlı vatandaşlarla buluşmuş olacak. Geçtiğimiz yaz döneminde 40 bin çocuk spor faaliyetlerinden istifade etti. Çocuklarımız uluslararası turnuvalarda başarılar elde ettiler.

“HAYATIN HER ALANINA DOKUNMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Özel çocuklarımıza birebir özel eğitimler veriyoruz. Yüzmede, diğer branşlarda, temel alanlarda eğitimler veriyoruz. Yoğun bir taleple de karşı karşıyayız. Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor merkezi çalışması da devam ediyor. Girişimcilik merkezi de olacak. Bu dönem içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Farklı yerlerde de yine çalışmalarımız devam ediyor. Amatör spor kulüplerimize destek veriyoruz. Yıldırım’da kadın olmak da ayrı. Hayatın her alanına dokunmaya gayret ediyoruz. İlyas Kader Spor merkezini yaptık. Kendisi basın mensubu ve benim çok yakın bir arkadaşımdı. Projeyi yaparken kendisiyle konuşmuştuk. Modern kapalı pazar alanları yaptık. Yıldırım’a yeşil alanlar ve parklar kazandırdık. Bu kapsamda toplam 78 proje gerçekleştirdik. Balaban Orman Parkı 48 bin metrekare alana yapılan bir orman parkı oldu. Cumalıkızık orman parkı da kazandırdık. Sadece Yıldırımlıların değil, bütün Bursalıların kullandığı yerler oldu buralar. Her bir insan ayrı bir değer. Her birinin derdiyle ilgilenmeye çalışıyoruz. Birçok meydan projeleri gerçekleştirdik. Çevreyi koruma noktasında da önemli projeler ürettik. Yaptığımız tüm projeler karşılığını buluyor ve bu da bizi yeni projeler yapmaya sevk ediyor. Kültür sanat alanında da ilçemize projeler kattık. Erguvan Bayramı etkinliklerinin de kutlamalarını gerçekleştirmeye başladık. Sosyal belediyecilik anlamında da birçok noktaya dokunduk. İletişim merkezlerimiz aktif. Ortalama 10 saniyede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap veriyoruz.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.