Programın açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Türkiye'nin son yıllarda büyük afetlerle karşı karşıya kaldığını ve bu acılardan ders çıkarmanın önemini vurguladı.
Özdemir, "Yaşanan afetler sonrası çok büyük bedeller ödedik. Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği 'Afetten Sonra Hayat Öğrenme Programı'nın bu anlamda bize yeni bakış açıları kazandıracağına eminim. Nilüfer'de önceki yönetimlerin bu yönde değerli çalışmaları oldu. Özellikle muhtemel bir deprem öncesi ve sonrasına yönelik yapılan çalışmalara bu dönemde yenilerini ekleyeceğiz. Bursa'nın deprem gerçeğini asla göz ardı etmiyoruz. Nilüfer, muhtemel bir depremden olumsuz şekilde etkilenecek. Söylemde kalmayarak, depreme yönelik gereken her türlü önlemi almak için projelerimizi hızla hayata geçireceğiz" dedi.
Başkan Özdemir, proje kapsamında afet sonrası hızlı müdahaleyi sağlamak ve kargaşayı önlemek için deprem parkları, lojistik merkezleri ve bir Nilüfer Kılavuzu oluşturulacağını açıkladı.
Ayrıca mahalle düzeyinde afet dayanışma gönüllüleri oluşturulacak ve 28 mahallede bulunan Mahalle Afet İstasyonları güçlendirilecek.
Bozbey: "Marmara'da olacak bir deprem bölgenin tamamını etkileyecektir"
Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de programda yaptığı konuşmada deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenlerin önemini vurguladı.
Bozbey, "Ülkemizde yaşanan deprem felaketleri birçok tecrübe yaşamamıza yol açtı. Belediyelerimizin bu süreçleri çok iyi planlamalı. Felaketi yaşayanların taleplerini iyi analiz etmeli ve ona göre yarına güçlü çıkmak zorundayız. Marmara’da olacak bir depremin, bölgenin tamamını etkileyeceğini unutmamak gerekir" diye konuştu.
"Afetten Sonra Hayat Öğrenme Programı" 17 Mayıs Cuma gününe kadar devam edecek. Programda çeşitli atölye ve oturumlar gerçekleştirilecek, yol haritaları ve yeniden rota oluşturulması temaları ele alınacak.