Baykar’dan yeni bir müjde daha!

Türkiye’nin savunma sanayisinde yaptıkları ile adını duyuran Baykar, Bayraktar Dikey İniş Kalkışlı İnsansız Hava Aracı’nın 8 bin feet operasyonel irtifa uçuş testini başarıyla tamamladığını duyurdu.

Baykar’dan yeni bir müjde daha!
Yayınlama: 11.01.2023 20:25:09
A+
A-

Yaptığı insansız hava araçları ile dünyada adından bahsettiren Baykar, yeni bir başarıya daha imza attı. Baykar, Bayraktar Diha‘nın 8 bin feet operasyonel irtifa uçuşu gerçekleştirdiği görüntüleri resmi Twitter hesabından paylaştı. Milli Teknoloji Hamlesi etiketiyle paylaşılan görüntüde, “Bayraktar DİHA 8 bin feet operasyonel irtifa uçuşu” ifadesi yer aldı.

Baykar'dan yeni bir müjde daha! Bayraktar DİHA'nın test görüntüleri paylaşıldı

DİHA’NIN ÖZELLİKLERİ

İlk kez TEKNOFEST’te sergilenen Bayraktar DİHA, keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek Taktik İHA sınıfında bir hava aracı olarak öne çıkıyor. DİHA, otomatik seyir uçuşu, otonom kalkış, otonom iniş ve yarı otonom seyir uçuşu yapabiliyor. 150 kilometreye kadar haberleşme menziline sahip Bayraktar DİHA’nın düşük yakıt tüketimli benzinli motoru, yüksek dayanım süresi sunuyor.

TCG ANADOLU’YA KONUŞLANABİLECEK

Bayraktar DİHA TCG Anadolu Gemisine de konuşlanabilecek. İlk defa 2019 yılında BAYKAR Savunma tarafından duyurulan DİHA, keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek taktik İHA sınıfında bir hava aracı. DİHA sisteminde başta otomatik rota takibi, hedef takibi ve tespiti, çember atma ve eve dönüş modları şeklinde birçok yapay zekaya bağlı kontroller var. Son derece hızlı manevra, dar alanlarda göreve hızlı başlama ve pistsiz uçuş yeteneği de bulunuyor. Bu özellikleriyle havada inceleme ve gizli görevler için yapılan çalışmalarda kullanılacak.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş