BIOROBOTEC, Gençlere, Eğitmenlere ve Geleceğe Bilgi ve Tecrübesini Aktarıyor!

BIOROBOTEC, Türkiye’nin ilk insansı Bionic Robot Atölyesi olan Biorobotic Atölyesi’ni kurduğunu duyurdu.

BIOROBOTEC, Gençlere, Eğitmenlere ve Geleceğe Bilgi ve Tecrübesini Aktarıyor!
Yayınlama: 22.02.2024 18:03:10
A+
A-

Türkiye’nin ilk insansı Bionic Robot Atolyesi olan Biorobotic Atölye BİOROBOTEC tarafından kuruldu. Şirketin kurucusu Adem AKSU, Ulutek Teknopark içerisinde yer alan Maker Atölyesi’nde, geleceğin teminatı olan gençlere, Robotik Kodlama öğretmenlerine ve öğretmen olmak isteyenlere Biorobotic eğitimi vermeye hazırlandıklarını açıkladı.

Teknolojinin çok hızlı değiştiği günümüzde teknolojik son gelişmelerin gençlere ve eğitimcilere aktarılması büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, Ulutek Maker salonunda verilecek olan Türkiye’nin ilk İnsansı Bionic Robot Eğitimi olan Biorobotic eğitimlerinin, Teknopark’ın kuruluş amacına hizmet edeceğini vurguladı. Teknopark’ın Ar-Ge ve yenilikçi projelere destek verme misyonunun bu eğitimle bir kez daha ön plana çıkacağını belirtti.

Adem AKSU, Nisan ayında başlayacak olan eğitimler için Mart ayında ön kayıt almaya başlayacaklarını belirtti. Biorobotic eğitimler çerçevesinde gençlere kodlama, Bionic Robotlar, Görüntü İşleme ve Yapay Zeka konularında kapsamlı, güncel ve kaliteli bir eğitim sunacaklarını vurguladı. Öğrenciler, BIOROBOTEC’in geliştirdiği Biorobotic Eğitim Materyalleri ile gerçek Bionic El, Bionic Kafa, Bionic Kol ve Bionic Robot üzerinde uygulamalı çalışacaklar. Bu sayede eğitim alan gençler, Bionic Robotların tasarlanması, programlanması ve çalıştırılması hakkında detaylı bilgi edinecekler.

Aksu, mevcut eğitimlerde genellikle basit ve kısıtlı içeriklerin sunulduğunu, gerçek Bionic Robotlarla ilgili daha önce herhangi bir eğitim verilmediğini belirtti. Bu doğrultuda, kendi geliştirdikleri Biorobotic Eğitim Materyalleri ile öğrencilere gerçek Bionic El, Bionic Kafa, Bionic Kol ve Bionic Robot üzerinde uygulamalı eğitimler vereceklerini dile getirdi. Ayrıca, çeşitli yaşlara göre özelleştirilmiş eğitim içerikleri sunacaklarını belirtti ve eğitimlerin heyecan dolu bir serüvenle ilerleyeceğini ifade etti.

BIOROBOTEC, geliştirdiği Yapay Zeka destekli Biorobotic Eğitim Portalı ile eğitimlerini sürdürecek ve öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak. Bu portal, öğrencilere interaktif bir öğrenme ortamı sunacak, onlara Bionic Robotlarla ilgili çeşitli projeler, yarışmalar ve etkinlikler sunacak. Öğrenciler, bu portal aracılığıyla hem eğlenecek hem de öğrenecekler.

Ayrıca, BIOROBOTEC tarafından Robotik Kodlama öğretmenlerine yönelik eğitimci eğitimleri de düzenlenecek. belirtti. Bu eğitimlerde, Robotik Kodlama alanında uzmanlaşmak isteyenlerin yetkinliklerinin arttırılması ve geleceğin Biorobotic eğitimcilerinin yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Adem AKSU, BIOROBOTEC ile birlikte  Biorobotic atölyelerini Türkiye geneline yaymayı ve Bionic Robotlara ilgi duyan gençlerle buluşmayı hedeflediklerini belirtti. Yaz tatili için düzenlenecek olan Biorobotic Kampları ile gençlere eğlenceli, eğitici ve unutulmaz bir deneyim yaşatmayı planladıklarını ifade etti. Bu kamplarda, öğrenciler Bionic Robotlarla tanışacak, programlayacak ve yarışacaklar.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.