Bozbey’den Gündem Değerlendirmesi!

Bozbey’den Gündem Değerlendirmesi!
Yayınlama: 13.06.2024 12:53:30
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gündeme dair açıklamalarda bulunacağı ‘Genel Değerlendirme Toplantısı’ düzenlendi.

HABER/ ŞERİFE ÖZ/ DENİZ ÇİFTÇİ 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gündeme dair açıklamalarda bulunacağı ‘Genel Değerlendirme Toplantısı’nı Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıya CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Tözün Bingöl, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 1 Nisan sabahı Bursa’ya ve Bursalılara hizmet etmek için yola çıktıklarını belirtti.

BİZLERİ ZOR BİR TABLO BEKLİYOR 

Bozbey, “Bizleri zor bir tablo beklediğini biliyorduk. Bursalı hemşehrilerimiz de bu tabloyu merak ediyordu. Bursa’mızın ne kadar borcu var, halkımızın parasının nereye harcandığını öğrenmek herkesin hakkıydı. Tabii ki geçtiğimiz ay basın toplantımızda bazı malum olayları sizlerle paylaştık.

BELEDİYE BORÇ İÇİNDE

Ancak geçen ay ki söylediğim rakamın üzere 1.6 milyar borç eklendiğini söylemek istiyorum. Uygulama dışı ve yasal olmayan bütün işlemleri inceleyip gerekli yerlere bildiriyorlar. Ayrıca adil ve şeffaf olacağımızı belirtmiştik. Bu yolda devam ediyoruz. Borçlar artsa dahi altından kalkamayacağımız hiçbir iş yoktur” dedi.

BİZ BURSA’YI STRATEJİLERİMİZLE YENİDEN GELİŞTİRECEĞİZ 

Bozbey, “Tabii ki bir yandan Bursalı hemşehrilerimizle kucaklaşırken bir yandan projelerimize sım sıkı sarılıp onlar üzerinden çalışmaya başladık. 50 bin nüfusu üzerinde olan belediyelerimizin Stratejik Plan yapma yetkisi var. Bu süreçte 16 ilçe belediyemizi ziyaret ettim. Önce tebrik ettik ardından her ilçenin sunumu izledik.

TÜM BELEDİYELERLE ORTAK ÇALIŞACAĞIZ 

İlçe belediyeleriyle ortaklaşa yapacağımız ve kendilerinin yapacağı bazı projeler var. Biz Bursa’yı bütün düşünüyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi bir şemsiyedir ve bütün ilçe belediyelerini bir bütünün içine almaktadır. Hep beraber Bursa’yı yöneterek, katılımcı bir anlayışla projelerimizi yaşama getirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerinde bulundu.

KARAYOLLARINI YAPIYORUZ 

Bozbey, “Çalı yolundaki genişletme çalışmalarını Karayolları yapıyor. Bunu yaparken elektrik taleplerini dile getiriyor. Fakat imalat hataları nedeniyle 30 milyon lira civarında bir elektrik direklerinde sorunların yaşandığını ve bizlerin bunu kabul etmediğimizi dile getirmek istiyorum. Aydınlatma direklerin montajında inanılmaz teknik hatalar var. Şu anda o firmaya ödeme yapmıyoruz, yapmayacağımızı da belirttik. UEDAŞ da herhangi bir ödemede bulunmayacak. Ayrıca Bilim Teknoloji Merkezi’nde de orada bir şirket var 3’te 1 ortaklığa sahibiz. Ancak belediyenin ortaklığı kısmında bazı sıkıntılar var. Fen İşleri Müdürlüğü olması gerekirken BİNTED’e verilmesi çok üzücü. Bu konuda üzüntümü de belirtmek isterim. İş, ihale böyle olmaz. O işi denetleyen teknik kurumların olması lazım. Sorumlu kişi yok” dedi.

SİNEKLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ 

Bozbey, Gündüz Bakım Evi ve BUSMEK üzerinden yürütülen asılsız iddiaların gündeme gelmesinin kendinisini üzdüğünü belirterek bu yerlerin kapatılmayacağını açıkladı.

BAKIM EVLERİ ARTACAK 

Bozbey, “Çalışan annelere sözümüz var. Onun için Gündüz Bakım Evlerini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca sinekten şikayetçi olan çok insan var. Havaların birden ısınması ve kullanılan ilaçla ilgili sorunlar var. İlaçlarımızı değiştirdik deneme aşamısındayız. Sinekle mücadele ocak ayında başlayan bir mücadeledir. Bu yapılmamış. Biz yıllarca Nilüfer’de bunu yaptık, doğrusu da bu. Bu anlamda bir şikayet var ama bunları çözeceğiz. Önümüzdeki yıl bununla ilgili mücadeleye başlayarak yıla başlayacağımızı belirtmek istiyorum” ifadelerinde bulundu.

MARMARAY’IN CİDDİ PROBLEMLERİ VAR

Bursa’nın batı bölgesinde Katı Atık Tesislerine başlayacaklarını belirten Bozbey, kokuyla ilgili çalışmalarında devam ettiğini açıkladı. Bozbey, “Bir taraftan Bursa ile ilgililenirken Marmara’yı da düşünmek zorundayız. Marmara’nın çok ciddi problemleri var. Kirlilik, ulaşım sorunu, kentleşme sorunu var. Biz Marmara’yı bir bütBir depremin olmasından söz ediliyor, bu yüzden depreme hazırlıklı olmaları adına o belediyelerimize destek vermeye çalışıyoruz. Yoğun göç altında Marmara, bu da gelecek açısından bizi düşündüren konular. En azından bilgilendirme ve bilinçlendirmeyle bazı ağır sanayi fabrikaların farklı bölgelere kaydırılması adına çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerinde bulundu.

İZNİK UNESCO’YA GİRECEK

Bozbey, “İznik gibi bir yerin UNESCO gibi bir yere alınmaması bizi düşündürdü. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve İznik’in UNESCO’ya girmesi için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İznik mutlaka UNESCO’ya girmelidir” dedi.

NAZIM HÍKMET BURSA’NIN EN KIYMETLİ MİRASIDIR

Şiirleri 50’den fazla dile çevrilen büyük şair Nazım Hikmet’e değinen Bozbey, “Ne yazık ki bu kentte değeri olan, hikayesi olan yapıları ortadan kaldırmak sanki bir moda olmuştur. Ama bundan sonra bunlar asla yaşanmayacak. Nazım Hikmet etkinliklerine tüm halkımızı katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.