BURBAK ücretsiz oldu, borçlar silindi! Bursalı vatandaşlar ne dedi?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor. Başkan Bozbey, cadde ve bulvar üzerinde bulunan BURBAK noktalarına park eden araçlardan ücret alınmayacağını ve geçmişe yönelik otopark borçlarının silineceğini müjdeledi. Konuyla ilgili Bursa’da yaşayan bazı vatandaşların görüşleri şu şekilde…

BURBAK ücretsiz oldu, borçlar silindi! Bursalı vatandaşlar ne dedi?
Yayınlama: 09.05.2024 18:05:25
A+
A-

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor. Başkan Bozbey, cadde ve bulvar üzerinde bulunan BURBAK noktalarına park eden araçlardan ücret alınmayacağını ve geçmişe yönelik otopark borçlarının silineceğini müjdeledi.

3 Mayıs Cuma günü itibariyle vatandaşlar cadde ve bulvar üzerinde bulunan BURBAK noktalarına araçlarını ücretsiz olarak park edebiliyor. Bununla birlikte geçmişe yönelik var olan otopark borçları da siliniyor.

Yeni uygulamanın memnuniyetle karşılanmasıyla birlikte bazı endişeler de dile getirildi. Konuyla ilgili Bursa’da yaşayan bazı vatandaşların görüşleri şu şekilde:

Otopark’ın ücretsiz olmasının doğru bulduğunu ancak bununla birlikte park alanlarının da artırılması gerektiğinin altını çizen bir vatandaş,  “Bence ücretsiz olması halk açısından elbette iyidir. Ancak benim görüşüm ücretsiz olmasıyla beraber her yere park edilirse büyük bir park sıkıntısı olacağını düşünüyorum. Ücretsiz olması elbette iyi bir çözüm ama bana kalırsa park alanlarının artırılıp ücretsiz olması daha makuldür” diye düşüncelerini paylaştı.

Kararın yanlış olduğunu benimseyen vatandaş Coşkun Murat Bayram ise  “Bence yanlış bir karar. Çünkü zaten park ediyorlar. Daha fazla yer işgali olacak. En azından otopark ücretinden alınan miktar belediyeye bir bütçe sağlamış oluyordu. Şimdi benim korktuğum nokta İstanbul’da ki gibi mafya otoparkçılığı ortaya çıkabilir. Yani önüne gelen bursası ücretli otoparktır diyerek vatandaşın parasını almaya çalışabilir. Zorbalık yapan çok olur” dedi.

 “Ben gayet güzel buluyorum. Olması gereken buydu, yıllardan beri beklenen bir hareketti ve sözünü tuttu” diye sözlerini sürdüren bir başka vatandaş da “Otopark meselesi tamamen soygundan ibarettir. Bir saatliğine bırakıyorduk. 70-80 lira para veriyorduk. Bunun sonu yok. Her saat başı ayrı ücret uyguluyorlar. Bu paralar nereye gidiyor? Çok güzel bir uygulama bence. Her vilayette olması gereken bir uygulama” ifadelerini kullandı.

Otoparkların ücretsiz olmasından memnuniyet duyduğunu söyleyen bir diğer vatandaş da “Zaten devletin yeri, nasıl kira alıyorlardı? Nasıl vergi alıyorlardı? Ben bu durumdan çok şikayetçiydim ve hayretle izliyordum. Allah razı olsun Mustafa Bozbey’den. Bu kararıyla beraber çok iyi yaptı Mustafa Bozbey” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.