Bursa Business School, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla firmalara yeni ufuklar kazandıracak bir eğitim merkezi olacakCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi uzay ligine taşıma kararlılığını her fırsatta dile getirmektedir.
Yapılan açıklamalar şu şekilde:
"Konaklama imkanları klinik ve sağlık etkinlikleri ile sadece Türkiye’deki iş dünyasında değil yakın coğrafyadaki iş dünyasının uluslararası şirketlerinin eğitim merkezi olacak. İkinci konumuz Gökmen Uzak Havacılık Derneğimiz. Önümüzdeki 50 yılda dünyanın ekonomik gelişiminde yer alması, Bursa’nın da merkezinin olması. Bu binada uzaya çıkmış yetmişin üzerinde astronot bulunmakta. 2009 yılında 245 milyar dolar olan uzay keşfi ekonomisi, 2021 yılında iki katına çıkarak 500 milyar dolar oldu. Başkalarının ürettiği teknolojiyi tedarik eden değil, kendi teknolojisini üreten bir ülke oluyoruz. Türkiye’nin gökmeni neden Bursa’dan çıkmasın diyerek Avrupa’nın en büyük uzay ve havacılık merkezini açtık. 19 ülkeden 70 astronot ve kozmonot bizlerle yer almakta."
Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay 2013 yılında ‘Türkiye’nin Gökmeni Neden Bursa’dan Çıkmasın’ vizyonuyla Bursa Gökmen Projesini kamuoyu ile paylaştı.Başlangıçta hayal olarak görünen bu projeden Avrupa’nın en büyük uzay havacılık ve eğitim merkezi GUHEM gibi dev bir proje doğdu.Alanında dünyanın sayılı merkezleri arasında bulunan GUHEM, bir taraftan nitelikli firmalarımızın ülkemizin uzay, havacılık ve savunma gibi stratejik sektörlerdeki dönüşümünün merkezi olurken, diğer taraftan insan kaynağının yetiştirilmesinin yanı sıra yeni neslin uzay ve havacılık ufkunu açan projeler geliştirmektedir.GUHEM, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ülkemizin milli uzay programı hedeflerinde de yer alan stratejik bir nitelik taşımaktadır.Yılda 500 bin ziyaretçi ağırlayan GUHEM, uluslararası alanda yaptığı etkin çalışmalarla 70’ten fazla astronotun ilk kez ülkemizde kapsamlı bir zirvede buluşmasına zemin hazırlamıştır.Diğer yandan Kirazlıyayla Sanatoryumu tarihi sıralamsına bakıldığındaMimarlık tarihinin iki büyük ismi Anıtkabir’in mimarı Ordinaryus Prof. H.Emin Onat ve Cumhuriyetimizin ilk kadın mimarlarından Prof. Dr. Leman C. Tomsu tarafından tasarlanmıştır.1946 yılında yapımına başlanmış, 1949 tarihinde de tamamlanarak işletmeye açılmıştır.Kirazlıyayla Sanatoryumu, Uludağ Milli Park sınırları içinde şifa arayanlar için yaşam kaynağı olmuş, sonraki yıllarda ise kiralandığı kuruluşlarca otel olarak kullanılmıştır.Sanatoryum binası, yıllar içerisinde oluşan tahribat ve özensiz müdahaleler sonrası ciddi ölçüde zarar görmüş, sonrasında ise yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmıştır.Kalan yapı ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2014 yılında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na tahsis edilmiştir.