Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘Kadın Dostu’ belediye tartışması

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bu ayki toplantısında, AK Partili Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Halide Serpil Şahin, Başkan Mustafa Bozbey’e tepki gösterdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ‘Kadın Dostu’ belediye tartışması
Yayınlama: 16.05.2024 19:34:14
A+
A-

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

Şahin, Bozbey’in sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, “kadın dostu bir belediye olmak için çalışmaları başlatacağız, hızlandıracağız” dediğini hatırlatarak, “Lakin biz zaten kadın dostu bir belediye olmuştuk” dedi.

Şahin, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun ve belediyenin kadın dostu olmak için birçok çalışma yaptıklarını ve yerel eylem planı hazırladıklarını anlattı. Gece saat 22.00 ile 06.00 arasındaki saatlerde otobüs ve toplu taşımada durak yeri gözetmeksizin kadınların ve engellilerin istedikleri durakta inebilecekleri uygulamayı da örnek verdi.

Başkan Bozbey, ” Komisyon üyeleri olarak bir araya gelerek bu bilgileri paylaşmak daha faydalı olur. Tabii ki yapılanları bir kat daha yukarıya çıkarıp Bursa’yı kadın dostu bir kent olarak yaşamak istiyoruz. Bu konuda atılacak her adıma destek veririz ve komisyonumuzun da bu konudaki çalışmalarına da destek veririz. Çünkü bunların kriterleri var. Bu kriterlerin evrensel kriterlere uygun olması lazım.” dedi.

Komisyon Başkanı Şahin, “Bu kriterleri gerçekleştirdik ve hepsine uyuyoruz” demesiyle Başkan Bozbey, “Bir bakalım, değerlendirelim” diyerek sözlerini tamamladı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.