Büyükşehir Meclisi’nden Bursaspor’a büyük destek

Büyükşehir Meclisi’nden Bursaspor’a büyük destek
Yayınlama: 17.09.2024 18:31:21
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Bursaspor’a kalıcı gelir sağlayacak olan imar planı değişikliğini oy birliğiyle kabul etti. Başkan Mustafa Bozbey, “Bursaspor, hepimizin markasıdır. Bu markanın ne kadar değerli olduğunu Pazar günü gördük. Büyük Bursaspor taraftarına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ikinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerinin ve önergelerin görüşüldüğü oturumda, 1/5.000 ölçekli ve 1/1.000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda spor alanı olarak yer alan arsanın Bursaspor’a kalıcı gelir sağlamak için ‘ticaret alanı’, ‘akaryakıt ve servis istasyonu alanı’ ve ‘sosyal tesis alanı’na dönüştürülmesi ile ilgili yapılan askı itirazıyla ilgili rapor oy birliğiyle kabul edildi.

 

Bursaspor taraftarına teşekkür
Bursaspor’un artık ayağa kalktığını söyleyen Başkan Bozbey, her zaman Bursaspor’un yanında olacaklarını ve destek vereceklerini belirtti. Bursaspor’un, Süper Lig’e çıkacağına inandığını ifade eden Başkan Bozbey, gereken desteği hem Meclis hem de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini dile getirdi. Bursaspor’un bir Bursa markası olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, “Bursaspor, hepimizin markasıdır. Bursa’da doğanın da doyanın da bu markaya sahip çıkma sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu herkesin hissetmesi gerekir. Pazar günü müthiş bir duygu yaşadık. Bu markanın ne kadar değerli olduğunu Pazar günü gördük. Şehir dışından birçok arkadaşım aradı. ‘Süper Lig’de görmediğimiz bir hava, Bursa’ya hakim olmuş. O stadyum neydi öyle?’ dediler. Büyük Bursaspor taraftarına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Hedef, Süper Lig”
Bundan sonra üç puanların arka arkaya geleceğini söyleyen Başkan Bozbey, “Hedefimiz Süper Lig. Süper Lig’de çok daha başarılı bir Bursaspor olacaktır. Enes Çelik kardeşimizi, yönetimini, futbolcularımızı, teknik ekibimizi ve orada çalışan herkesi yürekten kutluyorum. Başarılar diliyorum. Hep beraber Bursaspor’un geleceğine olumlu bir imza atmak sorumluluğundayız. Meclis’te bu sorumluluğu hissediyor. Pazar günkü heyecanın artarak devam etmesini, Bursaspor’un üstün başarılar göstererek Süper Lig’e ulaşmasını istiyoruz” dedi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, uzun bir aradan sonra Eylül ayı ilk oturumunu 12 Eylül tarihinde gerçekleştirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2024-2029 seçim döneminin 5.1. dönemi kapsamında 5. Olağan Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşiminin açılışını yaptı.

Toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Orhangazi ilçesinde bulunan Şehit Erhan Öztürk Parkı’ndaki kafeterya ve dış kullanım alanının BURFAŞ’a devredilmesini oy birliğiyle onayladı. Bu alan B Kafe olarak kullanılacak.

Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalanması için Plan ve Bütçe-Hukuk Komisyonlarının hazırladığı rapor da oy birliğiyle kabul edildi.

Akaryakıt İşletmesi Ana Sözleşmesi’nde yapılacak değişiklikler Plan ve Bütçe-Hukuk Komisyonları tarafından oy birliğiyle onaylandı. Bozbey, enerji şirketine dönüşüm olasılığından bahsetti.

Ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Barosu Başkanlığı arasında çocuk ve kadın hakları temelli faaliyetler, şiddete maruz kalan veya riski taşıyan kadın ve çocuklara yönelik hukuki danışmanlık, eğitim ve farkındalık çalışmalarını kapsayan bir protokol imzalanması da kabul edildi.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Görükle Gençlik Merkezinin bir kısmının “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi” kapsamında Dijital Gençlik Merkezine dönüştürülmesi amacıyla protokol yapılması kararı da oy birliğiyle alındı.

Son olarak, Plan ve Bütçe-Hukuk Komisyonlarının, nüfus yoğunluğu düşük yerleşim yerlerinde faaliyet gösteren bakkal, yerel esnaf ve üreticileri korumak için zincir marketlere yönelik tedbirler alınmasına dair raporu Bozbey tarafından değerlendirildi. Bozbey, yerel esnafın korunmasının önemine vurgu yaparak, ilgili odalarla görüşülüp komisyona tekrar sunulması gerektiğini belirtti. Bu rapor oy çoğunluğuyla komisyona havale edildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.