Başkan Bozbey’den Arka Arkaya Zam Açıklaması!

Başkan Bozbey’den Arka Arkaya Zam Açıklaması!
Yayınlama: 25.06.2024 17:47:17
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı toplantısının 2. birleşimi bugün Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

HABER/ŞERÍFE ÖZ

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BESAŞ, 400 gram ekmeğe yüzde 67 zam yaparak fiyatını 12,50 TL’ye yükseltti. Başkan Bozbey, maliyet artışını göz önünde bulundurduklarını belirtti ve vatandaşların lehine olduğunu vurguladı. BESAŞ’ın ekmek kilogram fiyatı 30 TL.

BAŞKAN BOZBEY’DEN ZAM AÇIKLAMASI

BESAŞ olarak asla para kazanma değil tam tersine vatandaşımızın sofrasına maliyetine o ekmeği getirmektir.

EKONOMÍK GÍDÍŞATI HEPÍMÍZ BÍLÍYORUZ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mustafa Bozbey, “Ekmeğe yapılan zam ile ilgili çeşitli söylentiler var. Bu konuya açıklık getirmek istiyoruz. Göreve geldiğimiz andan itibaren attığımız her adımın kamuoyu tarafından eleştirilmesi ve eleştirilerin dikkate alındığını belirtmek istiyorum.

Gönlümüzden geçen Bursalılara sunduğumuz hizmetleri maliyet artırmadan sürdürülebilir belediye bütçesiyle ilerletmek. Finansal olarak nasıl bir tabloyu devraldığımızı biliyorsunuz. BESAŞ ekmeğine en son Temmuz 2023’te zam yapıldı, 7,5 TL oldu. Bu süreç içerisine baktığımızda bu güne kadar 1 gün geçmiş olmasına rağmen neredeyse yüzde 100’e yakın bir artış olmasına rağmen biz, ekmekte 400 gram ekmeği kilogramı 30 TL civarında tutup 12,5 tl yaptık. Vatandaşlarımızın sofralarına maliyetine götürme çabasındayız. Yaşadığımız sorunlar ve artan girdi maliyetleri sebebiyle tamamen Belediye bütçesinden karşılanacak gibi giden bir süreç var. Keşke aynı fiyattan ekmeği satabilsek. Yapılan fiyat artışı sadece yüzde 67. Yarın öbür gün yine akaryakıta ona buna gelecek zamla bu maliyet yine aşağı düşecek ve biz Belediye olarak yine BESAŞ’ı finanse etmek durumunda kalabiliriz” şeklinde açıkladı.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.