Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın tanıtımı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın tanıtımı gerçekleşti!
Yayınlama: 12.02.2024 09:55:40
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediğiyle Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın tanıtım toplantısı, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Başkan Aktaş, iş istihdamını artırmayı hedeflediklerini belirterek, etkinliğin 16-17 Şubat’ta yüzlerce firma ile gerçekleştirileceğini söyledi. İhtiyaçları giderecekleri ortak bir akıl ve el birliği ile projenin önemini vurguladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa İstihdam ve Kariyer Ofisi (BİKO) tarafından organize edilen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması’nın tanıtım toplantısı, bugün Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salonu’nda yapılan organizasyon ile düzenlendi

AMACIMIZ İŞ İSTİHDAMI SAĞLAMAK

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Aktaş, “Bir araya gelmenin heyecanını yaşıyoruz. Şehrimizin kalkışması adına bu buluşmaların önemli olduğunun farkındayız. İşsizliğin bir toplumsal sorun olduğunu ve çözümleri birçok kurumla bir araya gelerek halletmemiz gerektiğini biliyoruz. 2020 den itibaren covid ile karşı karşıya kalmamızla bir verim alamadık. Üretim yapamadık ve ekonomiye negatif yansıdı. Bizler istihdam buluşması da tarafları bir araya getirmeyi ve şehrimize yatırım yapan insanlarla buluşmayı hedefliyoruz. Gelişen sanayiye yönelik kalifiye işçi noktasında yatırımcılarımızın ihtiyacı var. Her geçen gün yeni iş kaynakları ortaya çıkmakta. Bugünkü fuara özel gereksinimli bireyleri de dahil ettik. İş araya engelli kardeşlerimize de vesile oluyoruz. 16-17 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz etkinlikte yüzlerce firma ile birlikte katılım sağlayacağız” şeklinde konuştu.

İSTİHDAM GARANTİSİ VERİYORUZ

Etkinliğin detaylarına da değinen Başkan Aktaş, “Birçok yazarımız da etkinliğe katılım sağlayacak. Etkinliğin sonunda sertifika da verilecek. Katılımlar ücretsiz olacak. 2021 senesinde BURSKOOP’u kurup Türkiye’ye örnek olmuştuk. Öğrencilerimize burs verdiğimiz bu kuruluş, gün geçtikçe daha çok öğrenciye destekte bulunuyor. Burslar, eğitim başarılarına ve ihtiyaç durumlarına göre veriliyor. Bu yıldan itibaren istihdam garantili staj imkanları da sağlayacağız. El birliği içerisinde ortak bir akılla, ihtiyaçları gidereceğiz. Belediyecilikle yapım projeleri çok önemsenir ama en az onlar kadar önemli bir proje olarak gördüğüm bu buluşmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABER: ŞERİFE ÖZ

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.