Bursa Kültür Yolu Festival’inde Ünlüler Geçdi!

Bursa Kültür Yolu Festival’inde Ünlüler Geçdi!
Yayınlama: 05.06.2024 13:05:05
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Bursa’da düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü günü de birbirinden keyifli söyleşilere, konserlere, atölyelere ev sahipliği yaptı.

Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginliği ışığında eşsiz bir deneyim yaşatan Bursa Kültür Yolu Festivali, dördüncü gününü geride bıraktı.

Festival kapsamında, Orkestra Şefi Naci Özgüç önderliğindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği Türk Film müzikleri etkinliği ile izleyenlere nostaljik bir gece yaşattı. Keman sanatçısı Yusuf Yalçın’ın senfonik uyarlamalarıyla birbirinden özel müzikler yüreklere dokundu.

Türk sinemasının usta isimleri Ahmet Mekin, Selma Güneri, Yusuf Sezgin, Yeşilçam anılarıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde sinemaseverlerle buluştu.

Şair ve tiyatrocu İbrahim Sadri’nin Hanlar Bölgesi’ndeki şiir dinletisine Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu Hanlar Bölgesi’nde, Oyuncu Mehmet Usta ise Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde dinleyicilerle bir araya geldi.

Festival katılımcıları, Semih Çelebi Atölyesi’nde ahşap oymacılığını öğrendiler.

Bursa İl Halk Kütüphanesi’nde Fatma Aksu Kurtuluş ile Gör Beni Projesi: Okuma Kültürü Mekânları etkinliği gerçekleşti. Minik festivalcilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve onları geleceğe hazırlama amacıyla düzenlenen etkinlikte, minikler görme engelleri arkadaşları için kitap okudu.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Şekeronya operasına da ev sahipliği yaptı.

Bursa Arkeoloji Müzesi’nde Özlem Güner bir şiir dinletisi sundu.

Çocuklar ise Merinos Park Çocuk Etkinlik Alanı’nda, Bremen Mızıkacıları sahne gösterisiyle doyasıya eğlendi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.