Bursa Yeşil Şehir Eylem Planı Projelendirildi!

Bursa Yeşil Şehir Eylem Planı Projelendirildi!
Yayınlama: 29.05.2024 12:33:13
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Bursa Yeşil Şehir Eylem Planı’ çalıştayı düzenledi. Bozbey, “Daha sağlıklı, daha dirençli ve daha yeşil bir Bursa oluşturmak için gerekenleri yapacağız. Bu konusa gerekli adımları peş peşe atacağız” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘Bursa Yeşil Şehir Eylem Planı’ çalıştayı Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu’nda gerçekleşti.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Yönetici Direktörü Nandita Parshad, “Belediye Başkanı’na teşekkürlerini sunmak istiyorum. Bursa için yeşil bir gelecek inşa etme kararınız için içten teşekkürlerimi sunuyorum. Yeşil yolculukta Bursa şehriyle çalışmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

BURSA’YI HEP BİRLİKTE TEKRAR ONARACAĞIZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Önemli bir gündeyiz. Gerçekten Bursa’nın yeşil şehir olma konusunda çok önemli bir çalıştay yapıyoruz. Bursa’mız için son derece önem arz ediyor. Sayısız zenginliklere, eşsiz güzelliklere sahip olan şehrimiz, tarihi ve doğal güzellikleriyle yurdumuzun, hatta dünyanın önemli cazibe merkezlerinde biri olarak kabul ediliyor. Gelişmekte olan tüm kentler gibi Bursa’mızda çeşitli sorunlarla karşı karşıya. Hava kirliliği, su kirliliği, yeşil alanların azalması, çevresel problemler kentimiz için tehdit oluşturmaktadır. Bu tehditlere karşı duyarsız kalmamız söz konusu olmayacak. Daha sağlıklı, daha dirençli ve daha yeşil bir Bursa oluşturmak için gerekenleri yapacağız. Bu konusa gerekli adımları peş peşe atacağız” şeklinde konuştu.

 

“YEŞİL ŞEHİR EYLEM PLANI ZORLUKLARINI BELİRLEYECEĞİZ”

Başkan Bozbey, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak hava ve çevre temizliğinin yenilenebilir kaynaklara yönelerek sürdürülebilir kent oluşturmayı hedefliyor. Yenilenebilir kaynaklara çok daha fazla önem vereceğiz. Kentimizdeki yeşil alanları parkları kent sakinlerimize nefes aldırmak, onları dinlendiren ve sosyal ortam oluşturmayı sağlayan yerler olmasını önemsiyoruz. Toplu taşımayı ve bisiklet kullanımının teşvik edilmesini, atık yönetim sisteminin iyileştirilmesini ve çevre konusunda toplum bilinç düzeyinin geliştirilmesini çok önemsiyoruz. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nn yeşil şehir eylem planına katılmak üzere bir aradayız. Yeşil şehir eylem planı çerçevesinde, Bursa’daki çevresel zorlukları belirleyip, içlerinden acil olarak ele alınması gerekenleri tespit edeceğiz. Bu sorunlara en kısa sürede çözümler üretip adımlarımızı atacağız. Hemen gerçekleşecek şeyler olmadığının, uzun ve zorlu bie yolumuz olduğunun da farkındayız. Fakat yönetebilecek kabiliyetteyiz. Çevre için hep birlikte hareket edersek, Bursa’mıza olan sevgimizin motivasyonuyla güzel yarınları çok daha kısa sürede inşa edebiliriz. Bu güzel kenti gelecek nesiller için korumak hepimizin sorumluluğu” dedi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Yeşil Bursa Eylem Planı Proje Danışman Ekip Lideri Siddarth Nadkarny, bir sunum gerçekleştirdi.  Nadkarny, “Çevresel zorlukların belirlenmesi gerekiyor. Yeşil şehir eylem planı izlenecek. İlerleyen günlerde analizler yapacağız. Sürdürülebilir politikalar izleyeceğiz. Bu plan, şehrin 20 yıl sonra nerede olmak istediğini de gösterecek. Öncelikli çevresel zorluklar belirlenecek, yeşil şehir vizyonu ve stratejik hedefleri konuşacağız. Bunlardan sonra Yeşil Şehir Eylem Planı ve uygulama planına geçeceğiz” açıklamalarıyla Yeşil Eylem Planı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.