Bursa'da Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 5 yıl önce başlanan apiterapi tedavisi, birçok hastayı kısa sürede sağlığına kavuşturuyor. Uyuyamadığını veya diz, bel ağrısından doğrulup kalkamadığını söyleyen hastalar, tedavi sonrası huzurla yaşamaya başlıyor.
Arı alerjiniz yoksa tedaviye kabul edilebilirsiniz!
Randevu ile yapılan tedavide nörolojik, romatizma ve bel ağrısı gibi rahatsızlıkları olan hastalar kabul ediliyor. İlk aşamada hastaların arı zehrine karşı alerjisi olup olmadığını anlamak için kan tahlilleri yapılıyor. Tahlillerin ardından alerjisi olmayan hastalar için tedaviye başlanıyor. İnsan vücudundaki akupunktur bölgelerinden arı iğnesinin sokması sağlanıyor. İlk başlarda az doz ile uygulama yapılırken, sonraki seanslarda bu artıyor. Seanslar ise hastalıklara göre belirleniyor."Arı iğnesi neye faydalı değil ki?"
Apiterapinin bir çeşit akupunktur tedavisi olduğunu ve birçok ülkede sıklıkla kullanıldığını, Türkiye'de ise çok az yerde kullanıldığını ifade eden Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Dursun Ünal şunları söyledi:"GETAT uygulamaları 2014 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelikle, hastanelerde uygulanmaya başladı. Biz de o günden sonra apiterapi ünitesini açtık. Hastane içerisinde yaptığımız uygulama arı zehri uygulamasıdır. Arı zehri tedavisi, romatizma, diz ve bel ağrısı, Ankilozan Spondilit ve Multiple Skleroz gibi birçok hastalığa fayda sağlamaktadır. Hastalığın durumuna göre, eğer kronik ise tedavi uzun sürebiliyor. Haftada 2 kez olmak üzere en az 12 seans gelmesi gerekiyor. Eğer erken dönem teşhis edilip bize geldiyse, daha hızlı tedavi sağlamaktadır."Tedavi süreci
Tedaviye başlandığında ilk seansta, sadece 1 arı ile uygulama yapılıyor.Yanında akupunktur tedavisinde kullanılan iğnelerle uyarıda bulunuluyor.Sonraki seanslarda, kişinin durumuna göre arı sayısı arttırılıyor.Akupunktur iğnesi sayısı, arı sayısı arttırıldığında azaltılıyor.Bu sayı bir kerede 15 arıya kadar ulaşabiliyor.Başarı hikayeleri
66 yaşındaki Fisun Altınbaş:Yaklaşık 6-7 yıldır iltihaplı romatizma sıkıntısı çekiyordu. Gitmediği hastane kalmadı. Son olarak bir doktor ona fabrikasyon ilaçlı iğne tedavisi verdi.3-4 yıl bu iğneleri oldu ama tedavisi yoktu. Geçici ağrıları diniyordu. Yılda 2 kez o iğneleri vurulmak zorunda kalıyordu. Öyle bir ağrıyı hiç yaşamamıştı. Sanki hilti ile asfalt deliyor şiddetinde bir ağrı yaşıyordu. Tesadüf eseri, çocukları bu arı tedavi yöntemini buldu. "Artık istediğim gibi oturup kalkıyorum" dedi.49 yaşındaki Zülfiye Örücü:Eskişehir'den gelerek tedaviye başladı. MS rahatsızlığı belirtileri vardı. Emar (MR) ve kan tahlilleri yapıldı. Tedaviye başladıktan beri kendini çok iyi hissediyor. Şikayetleri azaldı. Son yapılan emar ve kan testlerinde de bunu gözle görmüş oldular. Bu tedaviyi gerçekten herkese tavsiye ediyor.