Bursa’da askerlik kına gecesinde duygusal anlar yaşandı

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, vatani görevini zihinsel veya fiziksel engelleri sebebiyle yerine getiremeyen bireyler için geleneksel temsili “Askerlik Kına Eğlencesi” düzenledi.

Bursa’da askerlik kına gecesinde duygusal anlar yaşandı
Yayınlama: 16.05.2024 12:38:03
A+
A-

Dev Türk bayrağı eşliğinde salona gelen asker adayları, hem üniforma giymenin heyecanını yaşadı hem de ailelerine duygu dolu anlar yaşattı.

49 engelli birey, 1 günlük temsili askerlik uygulamasıyla askere uğurlandı.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede; Bursa Merkez Komutanı Albay Memduh Yanmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay Özkan, Engelliler Meclisi Genel Sekreteri Ayhan Zembilci, Büyükşehir Belediyesi Meclisi Engelliler Komisyonu üyesi Sinan Nergiz, askeri erkan ve engelli bireylerin aileleri katıldı.

Dev Türk bayrağı açarak salona giren asker adayları, bando marşlarıyla yürüyüş yaptı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol üyeleri, gençlerin eline kına yaktı.

Gecenin sonunda düzenlenen kına eğlencesinde ise asker adayları, hem üniforma giymenin heyecanını yaşadı hem de doyasıya eğlendi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız şunları söyledi:

 “Bu topraklarda yaşayan bütün vatandaşlarımızın Mehmetçiklere ne kadar saygı duyduğunu biliyoruz. Temsilen bir gün dahi olsa asker ocağından karavana sallayacaklarını bilmek hepimize onur ve gurur veriyor.”

Bursa Merkez Komutanı Albay Memduh Yanmaz şu ifadelerle konuştu:

“Gençlerimizin kendilerine vatan savunmalarında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak her türlü görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyoruz.”

Engelliler Meclisi Genel Sekreteri Ayhan Zembilci de  yaklaşık 20 yıldır yapılan bir günlük temsili askerlik programına destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.