Bursa’da Başkan Bozbey, ‘Temmuz Ayı Basın Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi

Bursa’da Başkan Bozbey, ‘Temmuz Ayı Basın Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi
Yayınlama: 10.07.2024 09:58:53
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Temmuz ayı ‘Genel değerlendirme toplantısı’ düzenledi. Başkan Bozbey, basın mensuplarına gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

HABER/ŞERİFE ÖZ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gündeme dair açıklamalarda bulunacağı Genel Değerlendirme Toplantısı’nı Merinos AKKM’de yapıldı.

Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Tözün Bingöl, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli ve Başkan Danışmanları katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Gülümseyen bie Bursa için yaptığımız çalışmaları, aldığımız ve alacağımız kararları paylaşmak için bir aradayız. Şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesiyle gerçekleştirdiğimiz bu toplantının son derece önemli olduğunu biliyoruz. Halkımızın bize verdiği yetkiyi en doğru ve adil şekilde kullanacağımızı ifade etmiştik” açıklamalarıyla toplantıya başladı.

KAYBETTİĞİMİZ DOĞAMIZI TEKRAR  KENDİNE GELMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ 

Bursa’da gerçekleşen yangınlar konusuna değinen Başkan Bozbey, “Büyükorhan ve Nilüfer’de yaşanan, Uludağ Üniversitesi’ne sıçrayan ormanlık alana yayılan hepimizi endişelendiren yangınla ilgili tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. İtfaiye, Ulaşım Daire Başkanlıklarımız başta olmak üzere tüm iştiraklarımızla 615 personel, 190 araçla söndürme çalışmalarına destek olduk. Bu yangınların başka yere sıçramaması adına yoğun bir mücadele gösterdik.

Doğadan çok şey kaybettiğimizin farkındayız. Yangında gördük ki ihmal ve tedbirsizliğin nelere mal olduğu ortaya çıktı. Can ve canlı kaybımız yok. Ama bizim nefes almamızı, temiz hava almamızı sağlayan yeşilliğin kaybolduğunu görmek hepimizi derinden etkiledi” açıklamalarıyla şişe, yanan izmarit ve piknik alanlarında ateş yakmamaları konusunda vatandaşları uyardı.

ODUNLUK İSTASYONUNDA Kİ SU BİRİKİNTİSİ BİZİ ZORLADI 

Geçtiğimiz günlerde sel sebebiyle metrekareye yaklaşık 20-25 dakika içinde 44 kilogram yağış düştüğünü belirten Başkan Bozbey, “Nilüfer Çayı taşma noktasına geldi, BursaRay Odunluk İstasyonu’nda su birikti ve BURULAŞ en hızlı şekilde bu sorunu çözdü. 20 yıldır o istasyonda böyle bir olay olmadı. Acemler’e de aynı yağmur düştü. Orada olmayıp burada su biriktiyse akla, teknik bir yanlışlığın olduğu geliyor. Yapılma esnasında teknik bir sorun olmuş. Orada olan aksaklık birçok Bursalının ulaşımını etkiledi. BUSKİ’ye gelen çağrı 610 civarını geçmiştir. Kısa sürede arkadaşlarımız yoğun şekilde çalışarak bu sorunlara müdahalede edildi ve çözüldü. Tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.“ şeklinde konuştu.

MALİ DİSİPLİNİ ASLA ELİMİZDEN BIRAKMAYIZ 

Bursa Büyükşehir Belediyesinin mali durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bozbey, “Mali disiplin ve verimlilik konusunda önemli adımlar attık. Şeffaf bir mali yapı oluşturarak her bir kuruşun doğru olmasına dikkat ediyoruz. Hangi kurulun nereye gittiğini herkes bilecek. Her adımda mali disiplini öncelik tutacağız. Belediyemizin borç yükünü azaltmak ve mali dengesini korumak için adımlar atıyoruz. Belediyemizin mali yapısında önemli iyileşmeler kaydettik. ‘Altından kalkamayacağımız hiç bir iş yok’ demiştik. Mali disiplin ve verimlilik konusundaki kararlarımız ulaşımdan, sosyal yardıma her alanda sunulan hizmetlerin kalitesiyle ortaya çıkıyor.” ifadelerinden bulundu.

10 YENİ OTOBÜSÜ BÜNYEMİZE DAHİL ETTİK

Başkan Bozbey, BURULAŞ bünyesinde bulunan 2 makam aracının satıldığını ve onun yerine 5 mikrobüs alındığını dile getirdi.

BURULAŞ bünyesinde 571 öz mal olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey şu ifadeleri kullandı:

“BURULAŞ envanterinde bulunan 2 makam aracının satışıyla birlikte 5 adet yeni mikrobüs aldık. Önümüzdeki perşembe günü 10 yeni otobüsü Bursalıların hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bu iki makam aracının değeri yaklaşık 10 milyon civarındaydı. Takas yaptık ve 5 mikrobüs aldık. Gece seferlerimiz başladı. BursaRay, cumartesiyi pazara bağlayan gece 24 saat hizmet veriyor. BURULAŞ, dijitale geçiş yaptı. Otoparklarda temassız ödeme sistemine geçildi.

BURSA’DA KÖRFEZ ULAŞIMI BAŞLIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’da körfez ulaşımının başladığının müjdesini verdi.

Yeni bir projeyi Bursalılara duyurmaktan keyif aldığını söyleyen Başkan Bozbey, “Körfez ulaşımı başlıyor. Cumartesi günü Mudanya’da Mudanya- Gemlik- Küçükkumla, Mudanya- Trilye durakları olacak.” dedi.

BESAŞ MARMARABİRLİK ÜRÜNLERİNİN SATIŞINA BAŞLIYOR

Bursa’da 5G zamanı diyerek yola çıktıklarını hatırlatan Başkan Bozbey, “Kadınların ürünlerini alıyor ve Besaş bayiilerinde satıyoruz. Besaş’ın ortağı olan Marmarabirlik Kooperatifi ile de bir anlaşma yaparak ürün çeşitliliğini arıtıyoruz. Marmarabirlik ürünleri BESAŞ bayiilerinde satılacak.” ifadelerini kullandı.

KENT LOKANTALARI, BURFAŞ VE B KAFELERİN SAYILARI ARTTIRACAĞIZ 

Öğrencilerin olduğu alanlarda kent lokantaları için yer belirlediklerini söyleyen Bozbey, “Sadece öğrencilerin faydalanabileceği kent lokantaları, B kafe ve BURFAŞ kafeleri çoğaltacağız. Önemli yerlerde B kafeleri açacağız. Herkesin kahve ve çay içebileceği alanlar yaratacağız.” dedi.

BAŞKAN BOZBEY, KARAYOLLARINDAN TALEPTE BULUNDU

Karayollarından talepte bulunan Başkan Bozbey, “Çalı-Hasanağa yolu 3.etap çalışmalarının ihalesinin yapılmasını talep ediyoruz. Bedeli 2.2 milyar liradır. Hasanağa otoyol bağlantısı sanayi açısından oldukça önemlidir. Bu yolunda başlanmasını talep ediyoruz.” dedi.


HIZLI TREN NE ZAMAN GELECEK?

Yıllardır yüksek hızlı tren yapımını beklediklerini dile getiren Başkan Bozbey şu ifadeleri kullandı:

“Yüksek hızlı tren ne zaman gelecek? Ne zaman Ankara’ya seyahat edeceğiz? Bizim de hayalimiz. Yıllardır bekliyoruz. Bakanlığın, siyasilerin bir an önce bu konuşa harekete geçmesini talep ediyoruz. Israrcıyız.”

BAŞKAN BOZBEY, MAKAMINI İLÇELERE TAŞIDI

Vatandaşların taleplerine en hızlı şekilde dönüş yapabilmek adına makamı ilçelere taşıdığını söyleyen Başkan Bozbey, “Tüm bu projeler, Bursamız için hayati önemdedir. 3 aydır tebrikleri kabul ediyorum. Hemşerilerimizle Merinos’ta buluştuk. Bursa Kent Konseyi, Bursa için çabalıyor. Her birinizin fikri çok önemlidir. Vatandaşlarımızın taleplerine en hızlı şekilde dönüş yapabilmek adına makamımızı hemşerilerimize götürüyoruz. 15 günde bir bir ilçeye gidiyoruz. İlk olarak Büyükorhan’da vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bu hafta Keles’teyiz. Bizim için önemli olan halkımızın memnuniyeti ve refahıdır. El ele vererek Bursa’yı daha mutlu bir şehir haline getireceğiz.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN BOZBEY, PLASTİKSİZ TEMMUZ HAREKETİNE DESTEK VERMEYE DAVET ETTİ

Başkan Bozbey, vatandaşları ‘Plastiksiz Temmuz Hareketi’ne destek vermeye davet ederek şu ifadeleri kullandı:

“Kültür ve sanat faaliyetlerini sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz. ‘Plastiksiz Temmuz Hareketi’ne destek veriyoruz. Pet şişe, pipet, poşet, ıslak mendil kullanmayarak ilk adımı atabilirsiniz. Çocuklarımıza daha temiz, daha sağlıklı bir Bursa bırakmak için her bir hemşehrinin katkısı çok önemlidir.”

“BURSA İÇİN SÖZ SİZDE”

Başkan Bozbey, “Bursa’yı birlikte inşa etmek için, Büyükşehir’in web sitesinde bulunan anketinde düşündüklerinizi, Bursa’nın geleceğine katkı sağlayacak projelerini bizlerle paylaşmanızı istiyoruz.” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Bursa için söz sizde’ diyerek sözlerini tamamladı.

BURBAK OTOPARKLARI TAKİP EDİLİYOR

BURBAK otoparkları ücretsiz oldu fakat bazı vatandaşlar bunu suistimal ediyor ve gün boyu ya da iki gün park ediyor. Başkan Bozbey bu araçlara yönelik takipte olduklarının altını çizerek, “BURBAK otoparklarından ücret alınmıyor fakat takibini yapıyoruz. Rent a carların bu alanlarını işgal etmelerini doğru bulmuyoruz. Bu yol kenarı otoparklarının kısa süreli kullanımını uygun görüyoruz. Takipteyiz.” dedi.

BURSASPOR’A SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYO

Bursaspor ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bozbey, “Bursa’da doğan ya da doyan herkesin Bursaspor’a sahip çıkması gerekiyor. Bursaspor, Bursa’nın marka değeridir. Bursa’nın bütünleşmesi gerekiyor. Bu sezon en az 15-20 bin seyirciye oynayacağız. Bursaspor’a sahip çıkmak, destek olmak hepimizin sorumluluğudur.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.