Bursa’da iş kadınları kız öğrencilere ışık oluyor

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından yürütülen Noktalama projesinin 16’ncı dönemi kapsamında sertifika töreni gerçekleştirildi.

Bursa’da iş kadınları kız öğrencilere ışık oluyor
Yayınlama: 11.05.2024 10:44:53
A+
A-

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

BUİKAD öncülüğünde üniversitelerin son sınıflarında eğitim gören kız öğrencilerini iş yaşamına hazırlamak amacıyla Uludağ Üniversitesi’nde program düzenlendi. Program Ördekli Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“Her zaman söylediğimiz gibi sizlere artı değer katmak amacıyla 16 yıl önce Noktalama projemizi başlattık. Ve bu projemizle sadece Bursa’da değil, gittiğimiz her yerde karşılaşıyoruz. Bu dönemde bugün itibariyle 44 tane siz değerli gençlerimizle birlikte olduk. Ve bugün itibariyle 540 tane kız öğrenciye ulaşmanın heyecanını yaşamaktayız.

Sizlere ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hatırlatmak istiyorum. “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” Ve bende diyorum ki kendinize katma değer sağlayın, kendinizi geliştirin, sorun ve sorgulayın. Size çok ihtiyacımız var.”

Noktalama projesi lideri ve eğitmen koçu Özlem Baş Bayraktar’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“Sadi Irmak, öğrenci olduğu zamanlarda Istanbul Üniversitesi’ndeyken okulun panosunda bir ilan görür ve şunlar yazmaktadır

“Avrupa’ya talebe yollanacaktır.”

Ülke savaştan yeni çıkmış, Lozan yeni imzalanmıştır. Bu durumda Avrupa’ya talebe yollamak lüks gibi gelir herkese. Sadi Irmak da şansını denemek isteyen 150 kişinin içindedir. Sonradan seçilen 11 kişi arasında şanslı bir şekilde kendisine yer bulur. Atatürk bizzat kendisi, Sadi Irmak’ın isminin yanına aşağıdaki notu düşer.

“Berlin Üniversitesi’ne gitsin”

Fakat gitmek ile gitmemek arasında kafası karışıktır. Kendisi o zaman yaşadığı bu çıkmazı ve karar verişini şu sözlerle anlatır. Vakit geldiğinde ise Sirkeci Garı’ndayım; ama kafam çok karışık. Gitsem mi, kalsam mi? Beni orada unuturlar mı? Para yollarlar mı? Tam gitmemeye karar verdiğim, geri döndüğüm sırada bir posta dağıtıcısı ismimi çağırdı.

“Mahmut Sadi! Mahmut Sadi! Bir telgrafın var.”

“Benim” dedim. Telgrafı açtım, aynen şunlar yazıyordu: “Sizleri bir kıvılcım olarak yolluyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz. İmza: Mustafa Kemal” Okuyunca düşündüklerimden olağanüstü utandım. “Şimdi gel de gitme, git de çalışma, dön de bu ülke için canını verme.” dedim. Düşünün 1923’te o kadar işinin arasında 11 öğrencinin nerede, ne zaman, ne hissettiğini sezebilen, ona göre telgraf çeken bir liderin önderliğinde bu ülke için can verilmez mi? Çok başarılı oldum. Ülkeme alev olarak döndüm. Önce İstanbul Üniversitesi Genel ve Beşeri Fizyoloji Enstitüsü’nü kurdum. Kürsü başkanı oldum. Daha sonra ülkemin başbakanlığını yaptım.

“Yüzlerce öğrencinin hayatına iz bıraktık”

Ben kim miyim? Ben sadece iki satırlık bir telgrafın yarattığı bilim adamıyım. Atatürk evrensel, zamansız büyük bir lider. Biz noktalama koçları elbette iki satırlık bir yazı ile böyle bir motivasyon yaratamayabiliriz. Ancak bizler de birer Atatürk Kadınıyız. Tam 16 yıldır, yaptığımız koçluklarla yüzlerce öğrencinin hayatında iz bıraktık, ilham olduk, öğrencilerimizden ilham aldık. Sevgili noktalama koçları sizlerle gurur duyuyorum. Bu yıl da harika iş çıkardınız.

“İçinizdeki sönmeyen kıvılcımın farkında olun”

Sevgili noktalama öğrencileri, Atatürk Gençleri. Siz artık, hedef koyup odaklandığında istediği her noktaya ulaşabileceğinin farkında bireylersiniz. İçinizdeki asla sönmeyen kıvılcımın farkında olun ve ateş olarak yaşama atılın. Çünkü, muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur.

Noktalama Komitesi adına konuşma yapan Noktalama Komitesi Başkanı Tülin Geçer ise şunları söyledi:

“BUİKAD olarak noktalama projemiz kapsamında 16 yıldır sürdürdüğümüz 548 öğrencimize ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Süreci devam ederken öğrencilerimizin iş ve özel yaşamlarında yararlanabilecekleri eğitimlerle de noktalama projemizi destekliyoruz. Sunum teknikleri, etkin okumanın incelikleri, Markül Kitap Çözüm Hikayelerin gücü adına kadın sağlığı ve takibi paramı yönetebiliyorum. Itibar yönetimi, yabancı dil eğitimi hakkında bilgiler, sağlıklı beslenme, CV hazırlama, mülakat teknikleri ve fabrika gezisi.

“Başarı ekip işidir”

Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği  gibi “Hanımefendiler, sayın değerli öğrencilerimiz. Sizler her biriniz geleceğin bir günü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memlekete asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinize ne kadar önemli ve değerli olduğunuzu bilerek ona göre çalışınız.” Sizlerden çok şey bekliyoruz. Her birinizin yolu aydınlık olsun. Başarı ekip işidir. Noktalama projesi on altıncı yılında başarılı bir şekilde tamamlanmasına yoğun çaba gösteren birlikte çalıştığımız ve gurur duyduğum noktalama projesi ekibini çağırmadan önce teşekkürlerimi yapmak istiyorum. Her yıl olduğu gibi bu dönemde de destekleri için Özlem başkanıma, Şeyda başkanıma, gönüllü koçluk yapan tüm değerli arkadaşlarıma, mülakat görüşmelerinde birebir destek veren tüm arkadaşlarıma gönüllü olan eğitmenlerimize ve kurumsal üyelerimize teşekkür ederim.”

BUİKAD tarafından yürütülen Noktalama Projesi’nin 16’ncı dönemi kapsamında düzenlenen kapanış toplantısı, açılış konuşmaları ve sertifika takdimi ile tamamlandı.

Sertifika töreninin ardından ise, SosyalBen Vakfı Kurucusu ve Avrupa Konseyi Daimi Komite Üyesi Ece Çiftçi ile panel oturumu gerçekleştirildi. moderatörlüğünü Özlem Baş Bayraktar’ın yaptığı panelde,  sivil toplum kuruluşlarının gençlerle olan ilişkisi ve toplumsal değişime katkıları üzerine konuşuldu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.