Bursa’da Lezzetin son durağı:Antepli Seyfi Usta

Bursa’da Lezzetin son durağı:Antepli Seyfi Usta
Yayınlama: 22.03.2023 10:27:34
A+
A-

Türkiye’de Tatlı kültürü denilince akla ilk gelen lezzet şüphesiz baklavadır. Sürekli keşfedilen farklı çeşitleriyle damakları büyülemeye devam eden baklava,  özel günlerin ve keyifli anların en özel tatlısı olarak yerini korumaya devam ediyor.

Birçok ülke mutfağında kendine yer edinmiş olsa da  araştırmalar baklavanın Orta Asya’daki Türk kültürüne ait olduğunu göstermekte.17.yüzyılın sonlarında ortaya çıkan baklava, günümüze gelene dek ,damak tadına uygun olarak sürekli değiştirilmiş.Topkapı Sarayı’nda zamanla bugünkü halini alan baklavanın Osmanlı mutfağında da elbette  özel bir yeri varmış. Günlük hayatta şık sofralara eşlik etmesinin dışında, her yıl Ramazan ayının 15’inde Osmanlı Sultanları yeniçerilere tepsiler hâlinde baklava  sunarlarmış.Bu  törene de ‘Baklava Alayı’ denilirmiş. Günümüzde  dört bir yanda  kurulan iftar ve bayram sofralarında  tatlı olarak  öncelik  her zaman baklavanındır. Kimi fıstıklısından vazgeçemez, kimi cevizlisinden.Şimdilerde Kuru baklava ve sütlü şerbetiyle serinleten  Soğuk baklava da pek çok kişinin favorisi olmuş durumda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11  Ayın  Sultanı mübarek Ramazan Ayı’na  girerken, Biz de Şirin Medya ekibi olarak  Bursa’da açıldığı günden itibaren kaliteli malzemeyle enfes tatlılar üreten  Seyfi Usta  ile  ropörtaj yaptık.Hem  bu lezzetleri sizin için tattık,hem de  ‘Antepli Seyfi Usta’ markasının lezzetinin sırrını dinledik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEZZETLİ BAKLAVANIN SIRRI 1. SINIF MALZEME SEÇİMİNDEN GEÇİYOR

Açıldığı günden itibaren Bursalıların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Seyfi Usta şunları ifade etti; ‘’Antepli Seyfi Usta  markası olarak, 10 yıldan fazla bir süredir Bursalıların hizmetindeyiz.Öncelikle Müşterilerimize bize olan  yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.Bu ilgi bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bursa’ya ilk  taşındığımızda baklava piyasasında aradığımız damak tadını bulamamak bizi bu işi yapmaya  sevk etti. Biz de  gerekli araştırmaları yapıp,eğitimleri  alarak altyapımızı hazırladık.Antepli Seyfi Usta markası bu şekilde doğdu.Hiçbir katkı maddesi bulunmayan, tamamen 1.sınıf malzemeden imal ettiğimiz tatlılarımızda Bahar ayında yılda sadece bir kez elde edilen Şanlıurfa’nın özel sadeyağını  ve Fıstık seçiminde de  boz içi fıstık olarak bilinen yeşil fıstık kullanıyoruz.Tatlılarımızın şerbetinde ise 1. Sınıf Torku şeker  var.Yani tamamen  doğal malzemeler  olunca lezzet de kendiliğinden geliyor. Şuan üretimde olan çeşitlerimiz; Fıstıklı kuru baklava,fıstıklı  midye baklava,fıstıklı şöbiyet, fıstık sarma, havuç dilim ,fıstıkzade, cevizli ev baklavası, cevizli baklava Soğuk baklava çeşitlerinde ise cevizli bitter çikolatalı,cevizli beyaz çikolatalı ,fıstıklı soğuk baklava  kendi tarifimiz olan fıstıklı Maraş dondurması mevcut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEL –AL’DA KAMPANYALI FİYATLAR

Cevizli soğuk baklava  275 lira yerine 180 lira

Bol fıstıklı soğuk baklava  460 lira yerine 400 lira

Çikolatalı fıstıklı soğuk baklava  420 lira yerine 365 lira

Cevizli baklava 275 lira yerine 200 lira

Ramazan ayına özel Cemiyet ve iftar organizasyonları  için toplu sipariş alınır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bursalılar lezzetlerimizi  çok sevdi.Özellikle soğuk baklava çeşitlerine  olan ilgi bizi çok mutlu ediyor.Biz şuanda  Nilüfer’de 23 Nisan Mahallesi ve Ertuğrul’da 2 şube olarak hizmet vermekteyiz. Öncelikli hedefimiz  şube sayılarımızı artırarak kaliteden ödün vermeden Bursalılara daha fazla hizmet sunmak.Bu konuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. ‘’

http://www.antepliseyfiusta.com

Instagram:antepliseyfiusta.bursa

Adres: 23 Nisan mahallesi ve Ertuğrulkent

Tel: 0553 499 87 17 –0545 258 27 27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş