Bursa’da Yetim İftarı Düzenlendi

Bursa’da Yetim İftarı Düzenlendi
Yayınlama: 06.04.2023 20:32:23
A+
A-

Osmangazi Belediyesi 11 yıldır her  Ramazan ayının 15. günü kutlanan ,Uluslararası Dünya Yetimler Günü sebebiyle, bu akşam Panorama 1326 Bursa fetih müzesinde iftar programı düzenledi.

Programa Bursa Valisi Yakup Canbolat, İHH Bursa Şubesi ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın konuşmasından satır başları şöyle;

2013 yılında alınan kararlar gereği, 15 Ramazan Dünya Yetimler gününün 11’sini düzenliyoruz.Başta İHH yönetimine teşekkür ediyorum. Biliyorum ki başka görevleri de var. Allah onlara güç kuvvet versin. Depremden dolayı oldukça zor günlerden geçtik. Bir Akşam zengin yattık, sabah fakir kalktık. Akşam tok yattık, sabah aç kalktık. Cebinde paran olsa da kıymeti yok. Bir yerde geçmiyor. Bugünün kıymetini bilip şükretmeliyiz.Asrın felaketi olarak nitelendirilen  Kahramanmaraş merkezli, 16 ilimizi etkileyen depremlerde devletimiz  hep bölgedeydi.Bizlerde ilk günden beri oralardaydık.Şuan bölgeye yüz hanelik prefabrik ev kuruyoruz. Islahiye ve Hatay’da  da Ramazan  itibariyle günlük 4 bin kişiye iftar ve sahur veriyoruz. İHH Bursa Şubesi’ne bu organizasyonu yaptıkları için  çok teşekkür ediyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İHH Bursa şubesi başkan vekili Burhan Sayılgan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

10 yıl önce, 2013 yılında İHH talebiyle dünya yetimler günü yapılması konusunda talebimiz olmuştu. Biliyorsunuz yıl içinde pek çok gün var. Gün koyulmayan zaman kalmamıştı ancak yetimler unutulmuştu. O günden beri dünyanın 123 İslam ülkesinde ondan sonrada 20’ye yakın ülkede yetimler günü kutlanması konusunda teyitler çıktı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“DEPREMİN YARALARINI SARMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Biz İHH olarak, Türkiye dahil dünyanın 123 ülkesine her türlü imkanlarıyla ‘Sesimizi duyan yok mu?’ diyenlere köprü olduk. Biz sadece yetimlerin karınlarını doyurmadık. İHH olarak, ilk önce onlara edebi kültürümüzü, değerlerimizi, bütün ahlaki yapılara bürünerek durmaya çalıştık. Bu yüzden geçtiğimiz 6 Şubat’ta başımıza gelen büyük depremin yaralarını sarmaya devam ediyoruz.

6 bin kişiye günlük iftar ve sonrada kendilerine Türkiye İHH olarak sahip çıkmaya çalışıyoruz. İftardan sonrada sahur veriyoruz. Giyim ve aşevlerimiz devam ediyor. Yaklaşık 30 bin misafir depremzedemiz var. Onlara kimsesiz ve yalnız olmadıklarını göstermeye çalışıyoruz. Bu akşam bizi misafir eden Osmangazi Belediye başkanımıza ve ekibine, İHH Bursa Şubesi olarak bizi bir araya getiren herkese çok teşekkür ediyorum.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş