Bursa’nın yardım fabrikası

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KOORDİNASYONUNDA BELİRLENEN YARDIM TOPLAMA MERKEZLERİ, DEPREMİN YAŞANDIĞI İLK GÜNDEN İTİBAREN ADETA BİR FABRİKA GİBİ ÇALIŞIYOR. YARDIM FABRİKASININ GÖNÜLLÜ İŞÇİLERİ, YİNE GÖNÜLLÜLER TARAFINDAN GETİRİLEN TÜM YARDIM MALZEMELERİNİ TEK TEK SINIFLANDIRIYOR, KOLİLİYOR VE TIRLARA YÜKLEYİP AFET BÖLGESİNE GÖNDERİYOR.

Bursa’nın yardım fabrikası
Yayınlama: 10.02.2023 15:15:16
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda belirlenen yardım toplama merkezleri, depremin yaşandığı ilk günden itibaren adeta bir fabrika gibi çalışıyor. Yardım fabrikasının gönüllü işçileri, yine gönüllüler tarafından getirilen tüm yardım malzemelerini tek tek sınıflandırıyor, koliliyor ve tırlara yükleyip afet bölgesine gönderiyor.

Yüzyılın felaketinde yaralar, devlet-millet işbirliğiyle tam bir seferberlik halinde sarılıyor. Seferberliğe Büyükşehir, ilçe belediyeleri, kamu kurumları ve gönüllülerle birlikte toplam 2177 personel, 311 araç, 212 iş makinesi, 7 arama kurtarma köpeği ile destek veren Bursa, özellikle yardım toplama konusunda da örnek çalışma sergiliyor. Bugüne kadar gerek yurtiçi gerekse de yurtdışında yaşanan doğal afetlerde tek yürek olan Bursa, yardımseverliğini yüzyılın felaketinde de en iyi şekilde ortaya koydu. Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Sımsıkı sarılacağız, yaralarımızı saracağız’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyası için tarihi belediye binası, Büyükşehir Belediyesi merkez binası, BUSKİ, GUHEM arkasındaki şantiye hizmet binası, Büyükşehir Stadyumu, TÜYAP fuar alanı, Büyükşehir Demirtaş yerleşkesi ve Merinos AKKM yardım toplama merkezleri olarak belirlendi.

Gönüllü ordusu iş başında

Yardım toplama merkezleri, ilk günden itibaren gönüllülerin akınına uğradı. Deprem bölgesindeki bir yaraya merhem olabilmek umuduyla AFAD’ın açıkladığı acil ihtiyaç listesine göre destekte bulunmak isteyen vatandaşlar, toplama merkezlerine koştu. Yardım merkezlerine gelen eşya ve gıdaların sınıflandırılması, kolilere doldurulup yüklenmesi de önemli bir iş gücü gerektirirken, bu sorun da yine gönüllüler tarafından çözüldü. Özellikle yardım toplamada önemli bir üs haline gelen TÜYAP fuar alanı, adeta yardım fabrikasına dönüştü. İşçilerin tamamen gönüllülerden oluştuğu fabrikada, bağışlanan yardımlar ‘tek tek sınıflandırılıp’ ayrılıyor. Türlerine göre özenle kolilere doldurulan yardımlar, daha sonra tırlara yüklenip afet bölgesine yollanıyor. Yoğunluğun fazla olması nedeniyle gönüllülerin mesaisi 24 saat sürerken, yorulan veya işi nedeniyle ayrılmak zorunda kalan gönüllünün yerini hemen bir yenisi alıyor ve çalışma kesintiye uğramadan aralıksız devam ediyor.

Depremin ilk günü başlayan çalışma ile birlikte, bugüne kadar 511 tır afet bölgesine gönderildi.

Bursa’nın yardım fabrikası
Bursa’nın yardım fabrikası
Bursa’nın yardım fabrikası
Bursa’nın yardım fabrikası
Bursa’nın yardım fabrikası
Bursa’nın yardım fabrikası
Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş