Çanakkale’de orman yangınının ilerlemesi durdu…

Çanakkale’de orman yangınının ilerlemesi durdu…
Yayınlama: 23.08.2023 10:48:56
A+
A-
Çanakkale‘de ikinci gününe giren orman yangınının ilerlemesi durduruldu. Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, öğleden sonra durumun daha net görüneceğini söyledi. Yumaklı ayrıca Bursa ve Bilecik’teki yangınların kontrol altına alındığını duyurdu.

Çanakkale’de öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 20 saattir süren orman yangınına AFAD başta olmak üzere, 34 hava aracı, 484 kara aracı ve toplamda 1697 personel ile müdahale sürüyor.

YANGININ İLERLEMESİ DURDU

10:30 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: 85 küçükbaş 3 de büyükbaş olmak üzere hayvan zayiatı var. Ayrıca 10 ahır ve ahıl hasarı söz konusu.

Hastaneye sevk eden vatandaşlarımızın sadece 8’i müşahede altında. Hayatı tehlikesi olan vatandaşımız yok.

Çanakkale Boğazı tek taraflı deniz trafiğine kapalıydı. Boğaz, çift taraflı olarak gemi trafiğine kapanmış şekilde. Çanakkale-Çan yolu da tedbiren kapalı.

Yangının ilerlemesi durdu. Büyümesine neden olacak tehlike arz eden bir durum yok.

BURSA VE BİLECİK’TEKİ YANGINLAR

Bursa ve Bilecik’teki orman yangınları kontrol altına alındı.

YANGINDAN 83 KİŞİ ETKİLENDİ

10:05 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Çanakkale’de meydana gelen orman yangınında toplam 83 kişi etkilendi. 14’ü olay yerine görevlendirilen ambulanslarla, 48 kişi ise ayaktan hastanelere ulaştı.

08:55  AFAD: Çanakkale’de orman yangınında 81 vatandaşımız dumandan etkilenmiş olup, 72 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Bölgedeki 9 köyde toplamda 337 hane, 1251 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir

BAKAN YUMAKLI’DAN AÇIKLAMA

08:05 Bakan Yumaklı: Gece görev yapabilen 4 helikopterimiz gün ağarana kadar sorti yaptı. Şu an itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteri ile havadan müdahalemiz sürüyor. Kara gücümüzün cansiparane mücadelesi de aralıksız devam ediyor.

BAKAN YERLİKAYA’DAN YANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale’deki orman yangınıyla mücadele kapsamında 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 66 su tankeri ve 169 iş makinesinin bölgeye gönderildiğini, 9 köyden 1251 vatandaşın tedbir amaçlı tahliye edildiğini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çanakkale Damyeri mevkisinde meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.