CHP Bursa 105’nci yıldönümünde Atatürk’ü andı

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 105’nci yıl dönümünü anlamlı bir törenle ve çelenk sunumuyla kutladı.

CHP Bursa 105’nci yıldönümünde Atatürk’ü andı
Yayınlama: 19.05.2024 13:10:35
A+
A-

Törene CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, İYİ Parti yönetimi ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Törende Atatürk’ün mozolesine saygı duruşunda bulundu ve çelenk sunumu gerçekleştirildi.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Özge Abanoz’un konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“Bugün ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkarak bağımsızlık meşalesini yaktığı 19 Mayıs bayramımızı kutlamak için bir aradayız. 19 Mayıs sadece bir tarihten ibaret değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğe duyduğu güveni bu özel günü bizlere armağan ederek göstermiştir. Bizlerde bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin daha ileriye taşımak için kararlıyız. Atatürk’ün sözlerini rehber edinerek ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışmak bizim sorumluluğumuz dur m bugün birlik ve beraberlik içerisinde gazı Mustafa Kemal Atatürk’ü anıyoruz. Hep birlikte huzurlu bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Bu vesileyle Atatürk’ün izinde yürüyen gençler olarak Cumhuriyetimizi sonsuza dek taşıyacağınız söz veriyorum.”

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş şunları söyledi:

” Eğer 19 Mayıs’ın ruhunu net bir şekilde anlayamazsak bugün vereceğimiz mücadele eksik kalır. Değerli dostlar on altı Mayıs’ta kalkan Bandırma vapuru Marmara’nın sularını döverek Samsun’a doğru ilerlerken bu ülke emperyalizmin işgali altındaydı. Ülkeyi yönetenler kendi çıkarlarının peşine düşmüştü. Birtakım kesimler Amerikan ve İngiliz mandasının tek kurtuluş olduğunu gördüm. Ulu Önder işte bu karanlığı yırtarak 19 Mayıs’ta Samsun’da güneş gibi doğdu. Bu vatan için hayatını ortaya koymuştu. Hakkında idam fermanları çıkarıldı. Peşine hilafet orduları düştü. Ancak o ya istiklal ya ölüm Değerli mücadele arkadaşlarım, çok değerli Bursalılar son dönemde tarihi çarpıtmaları göz önünde tutarak şunu açıkça ortaya koymak gerekir. 19 Mayıs İngiliz gemileriyle bu ülkeden kalkanların destanı değil, Kartal botunun güvertesinden İngiliz gemilerine bakıp geldikleri gibi giderler diyenlerin destanıdır. 19 Mayıs demek emperyalizme karşı verilen mücadeledir. Bu ülkenin insanlarının hak ettiği güzel günleri vermenin umududur. 19 Mayıs demek tam bağımsız bir ülkeye olan sarsılmaz inançtır. İşte o inanç bugün bizlere ışık olmak zorundadır.”

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun konuşması ise şu şekilde:

“Atatürk’ün şahsi manevisinin önünde türk bayrağının altında biz hep bir aradaydik zaten. Bundan sonra da o şanlı bayrağın altında bu ülke ve miller için bir arada olmaya devam edeceğiz. Önümüzde iki yol vardı. 1919’dan beri ya bir tarafta İngilizlerin zirhlisina binecektij ya da bandırma vapuruna binecektik. İşte ya İstiklal ya ölüm diyen gazı Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşları kurucularimisin yolunu tercih edenlere bin selam olsun. Allah onları var etsin.”

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Cumhuriyetin sevdalıları 19 Mayıs bayramımız kutlu olsun. Bugün aslında hepimizin doğum günü en çokta biz kadınların doğum günü. Çünkü bugün biz kadınlar seçme seçilme hakkına sahip ise dünyadaki bir çok ülkeden önce bu haklara kavuşturacak bunu büyük Atatürk’e borçlu olduğumuzu biliyoruz.

Büyük Atatürk Cumhuriyeti bilhassa gençlere emanet etti. Ama kaleleri zapt edenler gençlerin umudunu bu ülkeden kestirdiler. Ama son seçimde Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak isteyenlerin elde ettiği zaferle bir kez daha anladık ki Atatürk’ün ilkelerinden hiç bir zaman donmeyecegiz ve yine yine birleşe kazanacağız. Ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesini aşacak noktaya getireceğiz. Yaşasın cumhuriyet, bayramımız kutlu olsun.”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise yaptığı konuşmada, “Tam 105 yıl geçti aradan. Bugün o gün emparyalizme karşı büyük bir mucadele verip ülkeyi kuran onderleri saygıyla selamlıyorum. Bugün Bursa’nda Sesimiz yüksek bir şekilde sözünüzü söylemeye çalışıyoruz. Eğer bir ülkede demokrasi adalet insan hakları yoksa siz o ülkede devletin hakkından bahsedemezsiniz. Bu ülkede demokratik bir devleti inşa etmek belki de Atatürk’ün emanet ettiği bu ülkeyi sonsuza kadar yaşatma umududur. Bu kapsamda 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramımızı kutlarım” dedi.

Tören, konuşmaların ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.