CHP Bursa, Milletvekili adaylarını tanıttı

CHP Bursa, Milletvekili adaylarını tanıttı
Yayınlama: 15.04.2023 17:13:03
A+
A-

Bursa’da CHP İl Örgütü, Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde 28. Dönem Milletvekili adaylarını tanıtmak üzere aday tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

CHP Bursa İl BaşkanlığıMerinos Atatürk Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda 28. Dönem Milletvekili adaylarını tanıttı.

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan‘ın konuşmasından satır başları;

Cumhuriyet Halk Partisi‘nin iktidara adım adım yaklaştığı, gün saydığımız bugünlerde Bursa‘mızın milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıtmak amacıyla bir aradayız. Önceki dönemlerde görev yapmış vekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, yöneticilerimiz, kendilerini aramızda görmekten mutlu olduğumuz çok sayıda hemşerimizin varlığı bize güç veriyor. Bu birlik ve beraberliğin büyük anlamı var. Bu ülkenin, halkın, geleceğin umudu sizsiniz diyorlar bize. Umudu yeniden yeşertenler sizsiniz, geleceği birlikte yeniden inşa edeceğiz.

“ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞ, MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNİN ÜZERİNE ÇIKARMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Aramızda İYİ PartiDEVADemokrat PartiSaadet Partisi ve Gelecek partilerinden gelen yol arkadaşlarımız da var. Onlar da bizimle kader ortaklığı yapıp, çabalarıyla ve emekleriyle mücadelemizde bize güç verecekler. Onlara da hoş geldiniz diyoruz. Gücünü Kuvâ-yı Milliye’den alan Cumhuriyet Halk Partililer olarak,Cumhuriyetimizin 100. yılında partimizi yeniden iktidara taşıyıp, ülkemizi geldiğimiz noktadan kurtarmak, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak boynumuzun borcudur.

“21 YILLIK AKP İKTİDARI TOPLUMUN HER KESİMİNDE YARALAR AÇTI”

21 yıllık AKP iktidarı; kadından gençliğe, emekliden ev kadınına, üniversiteli ve liseli gençlere kadar toplumun her kesiminde yaralar açtı. Başta ekonomi olmak üzere, toplumsal sorunlar büyüyerek artmaya devam ediyor. Soğanın 30 lira, ekmeğin 5 lira olduğu günleri yaşıyoruz. Gıdaya erişim zorlaştı. Emekliler ek iş yapmadan geçinemez hale geldi. Öğrenciler ailelerinden harçlık alamıyor. Çünkü veliler, çocuklarının cebine para koyamaz durumdalar. Yaşadığımız yüksek enflasyon, yoğun işsizlik ve hayat pahalılığı, vatandaşımızı canından bezdirdi. 30 milyon insan icra dosyasıyla boğuşuyor. Adalet sisteminin çarkları dönmez hale gelmiş, eğitim ve sağlık sistemi her geçen gün kötüleşiyor.

“SAĞLIKTA REFORMLA GELDİLER SAĞLIKTA KAOSLA GİDECEKLER”

Hastanelerle övünüyorlar ama doktora ulaşıp randevu alabilen yok. Sağlıkta reformla geldiler, sağlıkta kaosla gidecekler. Ağır vergiler halkı eziyor. Temel insan hakları ve özgürlükler ellerinden alınıyor. İnternet siteleri, televizyonlar karartılıyor, sosyal medya, Twitter yavaşlatılıyor. Sansür meraklısı AKP iktidarı, can pazarının yaşandığı deprem günü twitteri yavaşlatarak, enkaz altındaki insanları, yardım faaliyetini koordine edenleri bile iletişimsiz bırakmaktan çekinmedi. AKP’nin yapabildiği şey, depremzedeler enkaz altında yardım beklerken, onlara selâ okutmak oldu. Bir kez daha gördük ki, bu iktidar her alanda olduğu gibi, deprem afetinde de sınıfta kalmıştır. AKP Hükümeti depremin ilk günlerinde halkımızı yalnız bırakmıştır. Anladık ki; pandemi döneminde bir maskeyi bile dağıtamayan bu iktidardan, daha fazlasını beklemek hataymış.

“BU TOPLUM KISIK SESLE BİLE KONUŞAMAZ HALE GETİRİLDİ”

Ülkemiz, Suriyeli ve Afganlar başta olmak üzere yabancılarla dolduruldu. Kiralar ödenemeyecek seviyeye yükseldi. Ama en kötüsü, bu kadar baskı ve zulüm gören bu toplum, bırakın yüksek sesi, kısık sesle bile konuşamaz hale getirildi. Baskıyı, zorbalığı ve faili meçhul cinayetleri görmeye başladığımız bugünlerde, zannediyorlar ki bütün bunlardan korkacağız, geri duracağız, çekineceğiz.Unuttukları şudur; bizim içimizde Kuvâ-yı Milliye ruhu var.. Dün olduğu gibi, bugün de yarın da ülkemizin kurtuluşu ve refahı için mücadele ederken karşılaşacağımız hiçbir zorluğa, tehdide, şantaja ve baskıya zerre kadar boyun eğmedik, eğmeyeceğiz… Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “İşte bu ahval ve şerait içinde dahi, hepimize düşen görevler var.”

“ZAFER ŞARKILARIMIZLA SOKAKLARA DÖKÜLECEĞİMİZ AN YAKINDIR”

Önümüzdeki kritik süreçte, canla başla, kapı kapı gezip, sıkmadık el, dinlemedik kişi kalmayana kadar mücadele edeceğiz. 14 Mayıs’ta bayraklarımızı alıp, zafer şarkılarımızla sokaklara döküleceğimiz an yakındır. Bursa İl Başkanlığı olarak partililerimiz ve gönüllülerimizle hazırız. Meşaleyi elimize aldık, 14 Mayıs’ta Cumhuriyetimizin tüm değerlerinin yeniden inşası için işe başlayacağız. Yeni bir döneme, yepyeni umutlar, yepyeni başlangıçlarla giriyoruz.

“İKTİDAR ÇOK YAKIN”

İktidar çok yakın, bize düşen seçim sonuçları kesinleşinceye kadar bütün varlığımızla çalışarak seçim zaferini yerelde Bursa’da, genelde Türkiye’de yaşatmaktır. Son 29 gün… Bugünden başlayarak, neler yapacağımızı anlatmak için sokaklara çıkacağız, hedeflerimizi anlatacağız. Mahalle mahalle, köy köy, kapı kapı gezip çözümlerimizi anlatacağız. Ülkenin tüm sorunlarını elbirliğiyle çözeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu‘nu Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi‘ni iktidar yapacağız.Size söz! Yine baharlar gelecek…

İl başkanı Turgut Özkan’ın konuşmasının ardından aday tanıtımına geçildi. Adaylar özgeçmiş ile tanıtılarak sahneye alınıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.