Cibaliye kampı yine vuruldu: 100 ölü

İşgalci İsrail’den yeni katliam: Gazze’deki Cebaliye mülteci kampına düzenlenen saldırıda onlarca kişi hayatını kaybetti

Cibaliye kampı yine vuruldu: 100 ölü
Yayınlama: 31.10.2023 18:02:41
A+
A-

Kampa 6 bomba düştü

Gazze İçişleri Bakanlığı’ndan da ilk açıklama geldi. Bakanlık kampa 6 bomba düştüğünü söyledi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim sabahı ‘Aksa Tufanı’ adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının şiddeti 25. gününde de artarak devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Orta Doğu’daki durumu görüşmek için acil düzenlenen BM Güvenlik Konseyi toplantısında Gazze ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İsrail’in saldırılarına karşı Gazze’de güvenli hiçbir yer bulunmadığını vurgulayan Lazzarini, Gazze’de son üç haftada öldürülenler için ‘Bunların neredeyse yüzde 70’ini çocuklar ve kadınlar oluşturuyor.’ diye konuştu.

Lazzarini, ‘Bunlar sadece zayiat olamaz. Kiliseler, camiler, hastaneler, yerinden edilen insanlara sığınak olan sivil tesisler gözetilmedi, uluslararası insancıl yasalarca korunan birçok insan öldürüldü ve yaralandı. Gazze’de mevcut abluka, toplu cezalandırmadır.’ ifadelerini kullandı.

İsrail savaş uçakları ve topçularının gece boyu Gazze’nin tüm bölgelerini bombalaması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.