Çin’de casusluk hamlesi ortalığı karıştırdı!

Çinli bir teknoloji güvenlik firmasının yabancı hükümetleri ihlal edebildiği, sosyal medya hesaplarına sızabildiği ve kişisel bilgisayarları hackleyebildiği ileri sürüldü.

Çin’de casusluk hamlesi ortalığı karıştırdı!
Yayınlama: 22.02.2024 15:06:46
A+
A-

Çinli bir teknoloji güvenlik firmasının yabancı hükümetleri ihlal edebildiği, sosyal medya hesaplarına sızabildiği ve kişisel bilgisayarları hackleyebildiği ileri sürüldü. Bir sızıntı sonucunda ortaya çıkan belgelerde, Çin hükümetine çeşitli ülkelerin devlet dairelerine ve demokrasi örgütlerine ilişkin bilgiler sunulduğu belirtildi.

Çinli bir teknoloji güvenlik firması olan I-Soon’un, yabancı hükümetleri ihlal edebildiği, sosyal medya hesaplarına sızabildiği ve kişisel bilgisayarları hackleyebildiği ortaya çıktı. Siber güvenlik firmaları SentinelLabs ve Malwarebytes’e göre, I-Soon’un belgeleri, birçok hükümeti tehlikeye attığını gösteriyor.

SentinelLabs’a göre, Çin hükümetinin sözleşmeleri için kurulan özel bir girişim olan I-Soon, ayrıca Çin’deki demokrasi örgütlerine, üniversitelere ve NATO askeri ittifakına da sızdı.

Geçen hafta kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından yayınlanan sızıntı verileri, AFP tarafından hemen doğrulanmadı.

SentinelLabs analistleri, sızıntının Çin’in siber casusluk ekosisteminin olgunlaşan doğasını ortaya koyduğunu belirtti.

Malwarebytes ise I-Soon’un Hindistan, Tayland, Vietnam ve Güney Kore’deki devlet dairelerine de sızdığını söyledi.

I-Soon’un merkezi Şangay’da bulunuyor. Çin Dışişleri Bakanlığı, hükümetin olaydan haberdar olmadığını ve her türlü siber saldırıya karşı çıktığını belirtti.

ULUSLARARASI DİPLOMASİYİ KARIŞTIRACAK

Yapılan bir sızıntıda, hackleme hizmeti sunan bir şirketin sohbet kayıtları, sunumlar ve hedef listeleri gibi belgelere erişim sağladığı ortaya çıktı. Bu belgeler, üçüncü taraf yüklenicilerin Çin’in siber saldırılarında rol oynadığını gösterirken, FBI da en büyük hack programının Çin’e ait olduğunu söyledi.

Ortaya çıkan bilgilerin uluslararası diplomasiyi etkileyebileceği ve güvenlik açıklarını ortaya çıkarabileceği ifade edildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.