Çin’den NATO’nun bildirgesine sert tepki!

Çin’den NATO’nun bildirgesine sert tepki!
Yayınlama: 12.07.2024 16:29:43
A+
A-

Çin, NATO Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesi’ne tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çin’i Rusya’nın Ukrayna’yla savaşını ‘kolaylaştırmakla’ suçlayan bildirgeyi ‘önyargılı, iftira dolu ve provokasyon’ olarak niteledi. Ayrıca Çin, ABD’nin “Rusya’nın savunma sanayisini desteklediği” yönündeki suçlamaların doğru olmadığını ifade etti.

ÇİN, NATO LİDERLER ZİRVESİ SONUÇ BİLDİRGESİ’NE YANIT VERDİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, “Ukrayna krizinin patlak vermesinin hemen ardından ABD, yalan yere Çin’in Rusya’ya askeri destek sağladığını iddia etti. Şu ana kadar ABD somut bir delil sunmadı.” ifadelerini kullandı.

Çin, ABD’nin “Rusya’nın savunma sanayisini desteklediği” yönündeki iddialara sert bir tepki gösterdi.

”ÇOĞU ÜLKE RUSYA’YLA TİCARETİ KESMİYOR”

Sözcü Lin Jian, Çin’i Rusya’nın Ukrayna’yla savaşını ‘kolaylaştırmakla’ suçlayan bildirgeyi ‘önyargılı, iftira dolu ve provokasyon’ olarak niteledi;
Çinden NATOnun Ukrayna bildirgesine sert tepki

“Dünyadaki çoğu ülke Rusya’ya karşı yaptırım uygulamıyor veya Rusya ile ticaretini durdurmuyor. Çin, ABD’nin günah keçisi olmaktan başka bir şey değil. ABD’nin, Ukrayna’ya büyük yardım sağlayacak yasayı geçirirken, Çin’i Rusya ile normal ticaret ve ekonomik alışverişlerimiz nedeniyle yalan yere suçlaması ikiyüzlülük ve çifte standarttır.” dedi.

Çinli sözcü ABD’nin suçlamalarına rağmen Çin’in çıkarları doğrultusunda karar alacaklarını vurguladı;

“ABD, bu krizde adaletsiz bir yargıç olmak yerine, krizin temel nedeni üzerinde düşünüp barış için bir şeyler yapabilir. ABD, Çin’in yaptığı hatanın bedelini asla ödemesini beklememeli ve Çin, ABD’nin suçlamasını, zorbalığını ve baskısını asla kabul etmeyecektir. Çin, meşru ve yasal haklarını korumak için kararlı önlemler almaya devam edecektir.”

Çin’in AB misyonu ise, NATO’ya; “Sözde Çin tehdidini köpürtmeyi bırakma ve savaşın temel nedenlerine eğilme” çağrısı yaptı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.