Cumhurbaşkanı Erdoğan: “KAAN’ı yaptık gökyüzüyle buluşturduk”

Mart ayı sonunda gerçekleşecek olan yerel seçimlere 38 gün kaldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Denizli’deki 29 Ekim Bulvarı’nda düzenlenen mitingde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “KAAN’ı yaptık gökyüzüyle buluşturduk”
Yayınlama: 22.02.2024 15:12:32
A+
A-

Mart ayı sonunda gerçekleşecek olan yerel seçimlere 38 gün kaldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Denizli’deki 29 Ekim Bulvarı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan muhalefete yönelik, “Kendi içlerinde horoz dövüşünden beter bir kavga halindeler. Dün iltifat yağmuruna tuttuklarına bugün en ağır hakaretleri savurmaktan çekinmiyorlar.” ifadelerini kullandı. Milli muharip uçak KAAN’ın ilk uçuşuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, “2028 yılı sonunda KAAN’ın hava kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Denizli’deki 29 Ekim Bulvarı’nda düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başlıkları şu şekilde:

“Denizli’den en az yüzde 50’nin üzerinde oy bekliyoruz. 31 Mart’ta bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Eksikliklerimizi tamamlayacağız, mesajlarımızı ulaştıramadığımız insanlarımız varsa bir yolunu bulup mutlaka onlara ulaştıracağız

Cumhur İttifakı’na gönül veren kardeşlerimizle birlikte, CHP başta olmak üzere muhalefetten umudunu kesen insanlarımızı da muhabbetle bağrımıza basacağız. ”

“DÜN İLTİFAT YAĞMURUNA TUTTUKLARINA BUGÜN EN AĞIR HAKARETLERİ SAVURMAKTAN ÇEKİNMİYORLAR”

Muhalefetin trajikomik hallerini görüyorsunuz değil mi? Kendi içlerinde horoz dövüşünden beter bir kavga halindeler. Horoz dövüşünün bile bir adabı var ama muhalefetin kavgasında onu bile göremiyorsunuz. Dün iltifat yağmuruna tuttuklarına bugün en ağır hakaretleri savurmaktan çekinmiyorlar. Bundan 8-9 ay önce beraber ülkeyi yönetmekten bahsediyorlardı, bugün birbirlerinin kuyusunu kazıyor, iç işlerine müdahale ediyorlar. Hem cumhurbaşkanı adayları hem de cumhurbaşkanı yardımcıları için bizim yaptığımız eleştirilerin daha fazlasını şimdi kendileri söylüyorlar. Bunların ülkeye eser kazandırmak ve millete hizmet etmek gibi en küçük bir dertleri yok. Siyasetteki varlık amaçları sadece çıkarlarını korumak, iktidar alanlarını genişletmek, yoldaşlarını hançerleme pahasına da olsa siyasi kariyer basamaklarını tırmanmaktan ibaret. Muhalefeti ise yapılan her işe takoz koymak olarak anlıyorlar. Halbuki doğru olan hayırlı işlere destek vermek, yanlış işlere karşı çıkmaktır.

Doğru yanlış bakmadan her işe karşı çıkanın hali yalancı çobanın işine benzer. Bir süre sonra kimse ne dediğine bakmaz. CHP başta olmak üzere ülkemizdeki muhalefetin durumu tam da böyle. Elbette biz kimin ne yaptığına, ne dediğine aldırmadan sadece kendi işimize bakıyoruz.

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli ayaklarından biri savunma sanayinde ve teknolojide ülkemizi dünyanın en üst ligine çıkarmaktır. Karşılaştığımız pek çok engele, gizli-açık ambargoya rağmen bu alanda kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Sadece son 1 sene içerisinde hava, kara, deniz platformlarında onlarca projeyi resmen hizmete aldık. Göreve geldiğimizde yüzde 20 civarında olan yerli üretimin payını yüzde 80’ler seviyesine çıkardık. Terörle mücadelede kullandığı silahların bile çoğunu yurt dışından temin eden ülke tablosuna son verdik. Artık her şey bizim, kendimiz üretiyoruz. Bununla yetinmiyor, dost ve kardeş ülkelere de ihraç edebiliyoruz.

Geçen sene 5 buçuk milyar dolar savunma ihracatı gerçekleştirdik. Kendi savaş gemisini yapan dünyadaki 10 ülkeden birisiyiz.

KAAN’ımızı da gökle buluşturduk. Beşinci nesil savaş uçağımız KAAN, ilk uçuşunu başarıyla icra etti. Yaklaşık 15 yıllık bir çabanın, gayretin ve azmin ürünü olan KAAN, dünkü testle çok kritik bir eşiği daha aştı. 2028 yılı sonunda KAAN’ın hava kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz. Varsın birileri, yapamazsınız başaramazsınız demeye devam etsin. Ne derseniz deyin, yaptık gökle buluşturduk.

Enflasyon sadece bizim değil, Covid-19 salgını sonrasında tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı bir baş ağrısı… Hiçbir insanımızın serzenişlerine kulaklarımızı tıkamıyoruz. Bütçemizin sınırlarını zorlama pahasına vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya gayret ediyoruz. Bu yılın sonuna doğru enflasyonun hızla düşmeye başlamasıyla, hep birlikte daha rahat bir nefes alacağız.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.