Darcanlar Geleneksel Aile Pikniğine devam etti

Darcanlar Geleneksel Aile Pikniğine devam etti
Yayınlama: 12.09.2023 09:26:44
A+
A-

Düzenlenen pikniğe Mihalıççıklılar Dernek Başkanı  Cemalettin Urgüp,Karadenizliler Derneği Başkanı Cevdet Kılıç,Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği Başkanı İrfan Ataman,Eskişehirdeki Bilecikliler Dernek Başkanı İrfan Öz,Merkez Karacaören Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Hüseyin Diner,Alpu Dernek Başkanı Ender Öztürk,Bozan Dernek Başkanı Fatih Bekçiler Eskişehir Şoförler Odası Başkanı Kadir Ağır,71 Evler Mahalle muhtarı Veysel Gaznepoğlu,Emek Mahalle muhtarı Sibel Akil ile Darcanlar ailesinin üyeleri, Kütahya’da ikamet eden Gümüşhaneliler ile 7’den 70’e çok sayıda davetli katıldı.

Tertip  Komitesi Başkanı Prof.Dr. Cihan Darcan yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Darcan ailesi olarak bu yıl 12.düzenlediğimiz piknik organizasyonuna katılan akrabalarıma,arkadaşlarıma ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.Bu organizasyonumuzun amacı birlik beraberliğimizi artırmak aramızdaki dayanışmayı sağlamak.Çocuklarımızın birbirlerini tanımasını sağlamak, kültürlerimizin zenginleşmesini artırmaktır.

DEDEM 180 YIL ÖNCE GÜMÜŞHANEDEN KOPUP GELDİ
Darcanlar ailesinde önemli bir konumda bulunan İş insanı Mustafa Darcan’da yaptığı açıklamada :”Dedelerimiz 180 yıl önce Gümüşhane’den kopup Eskişehir’e gelmiş.Ama biz hiçbir zaman geldiğimiz yeri ve köklerimizi unutmadık.Gümüşhane anıldığı zaman kalbim bir başka türlü atıyor.Bugün burada hep birlikte piknik yapıyoruz. Tüm hemşehrilerimize akrabalarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

BÜTÜN AİLELERE ÖRNEK OLUR
Böyle güzel bir pikniğe davet edilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Eskişehir Karadenizliler Dernek Başkanı Cevdet Kılıç : “Karadenizimin güzel şehri olan Gümüşhane’mizden kalkıp gelip Eskişehirimize yerleşen Darcan ailesi geleneksel olarak böyle bir piknik düzenlediği için canı gönülden teşekkür ediyor ve emeği geçenleri kutluyorum. Bu piknie katılmaktan onur ve şeref duyuyorum.İnşaallah bu güzel organizasyon bütün ailelere örnek olur.Bunada Darcan ailesi vesile olmuş olur.
Odunpazarı İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Fuat Çamlıbelde yaptığı değerlenndirme konuşmasında şunları söyledi: “Bugün maalesef komşularımızı tanımadığımız bir dönemdeyiz.Birlik beraberlik çok önemli.Böyle bir organizasyona öncülük eden başta Mustafa Darcan’a,Prof.Dr.Cihan Darcan hocama ve diğer arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bizleri bir araya getirdiler.Çocuklarımız kaynaşıyor,akrabalarımız birbirini tanıyor.Katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Pikniğe katılanlara yemek ikramının yanında Gümüşhane’den getirilen yöresel ürün olan pestil-köme ikram edildi.
Horonların oynanıp halayların çekildiği piknikte yapılan yarışmalarda gönüllerince eğlenen davetliler organizasyon komitesine teşekkür ettiler.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.