Davayı kazanan RTÜK Başkanı, CHP’li Altay’ın tazminatını sokak hayvanlarına bağışlayacak

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, CHP’li Engin Altay’a açtığı hakaret davasını kazandı. Şahin, “Bu şahıstan gelen tazminatın tamamını sokak hayvanları barınağına bağışlıyorum” ifadelerini kullandı.

Davayı kazanan RTÜK Başkanı, CHP’li Altay’ın tazminatını sokak hayvanlarına bağışlayacak
Yayınlama: 03.01.2023 22:14:54
A+
A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’a açtığı tazminat davasını kazandı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi, hakaret suçunu işleyen CHP’li Altay’ın 5 bin lira tazminat ödemesine hükmetti.

“BU ŞAHISTAN GELEN TAZMİNATIN TAMAMINI SOKAK HAYVANLARI BARINAĞINA BAŞLIYORUM”

Twitter hesabından açıklama yapan Ebubekir Şahin, tazminatı hayvan barınağına bağışlayacağını belirtti.

Şahin, “Bir hukuk devletinde yaşadığımızı hiçe sayarak, Üst Kurulumuza ve şahsıma hakaret eden Engin Altay’a karşı açmış olduğum manevi tazminat davasını kazanmış bulunmaktayım. Bu şahıstan gelen tazminatın tamamını sokak hayvanları barınağına bağışlıyorum. Kamuoyuna saygılarımla…” ifadelerini kullandı.

Bir hukuk devletinde yaşadığımızı hiçe sayarak, Üst Kurulumuza ve şahsıma hakaret eden @enginaltaychp’ye karşı açmış olduğum manevi tazminat davasını kazanmış bulunmaktayım. Bu şahıstan gelen tazminatın tamamını sokak hayvanları barınağına bağışlıyorum. Kamuoyuna saygılarımla… pic.twitter.com/mfrrb21YTP

— Ebubekir Şahin (@ebekirsahin) January 3, 2023

CHP’Lİ ENGİN ALTAY’IN HAKARETİ

CHP Grup Başkanvekili Altay, 16 Mayıs 2020’de TBMM’de düzenlediği basın toplantısında RTÜK’e galiz ifadelerle “Tayyip Erdoğan’ı mutlu etmek için şaklabanlık ve şarlatanlık yapmak için oraya seçilmediniz” sözlerini sarf etmişti.

Altay’ın tazminat ödemesine neden olan o hakaretleri:

“RTÜK’ü tekrar uyarıyorum! Yandaş olmayan, borazan olmayan medyada terör estiriyor. Aba altından sopa gösteriyor. Yayın durduruyor, frekans iptali ile tehdit ediyor. Bunu yapamazsın ey RTÜK başkanı, üyeleri! Haddinizi bilin! Sizin seçilmenize katkı sunan bir siyasi partiye gönül, vefa borcunuz olabilir. Anayasal bir kurumun üyelerisiniz. Tayyip Erdoğan’ı mutlu etmek için şaklabanlık ve şarlatanlık yapmak için oraya seçilmediniz. Bazı kanallar ile ilgili iki yıldır müteaddit defalar yapılan şikayetleri hiç gündemine almayan RTÜK, bazı kanallar ile ilgili durumdan vazife çıkararak şikâyete bağlı olmaksızın resen işlem yapıyor. Üst kurullar saygınlığını korumalıdır. Bu hadsizliğin, bu işgüzarlığın millet vicdanında karşılığı yoktur. AK Parti seçmeninin vicdanında da yoktur. Bir kişiye yaranacağız diye TBMM tarafından seçilmiş üst kurul üyelerinin bu kadar partizanlaşması, bu kadar kontrolsüzleşmesi, bu kadar taraflı hale gelmesi ve AK Parti’ye, Tayyip Erdoğan’a övgüler yağdırmayan, Tayyip Erdoğan öksürürken bile canlı yayına geçmeyen televizyonlara baskı yapmasını kabul etmiyoruz.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş