"Demokrasiye balans ayarı yaptık" denildi, bin yıl süreceği iddia edildi. Türk demokrasi tarihinin kara lekesi 28 Şubat postmodern darbenin üzerinden 26 yıl geçti. İzleri silindi belki ama üzerinden yıllar geçse de o karanlık günler unutulmadı. Peki o sürece nasıl gelindi?
Sincan'da yürütülen tanklar, üniversite kapılarından başörtülü olduğu için geri çevrilen öğrenciler... "Demokrasiye balans ayarı" gerekçesiyle yapılan postmodern darbe.Türk demokrasi tarihinin kara lekesi 28 Şubat'ın üzerinden tam 26 yıl geçti.İddia edildiği gibi bin yıl sürmedi. Türkiye yeni bir siyasi iklime girdi. Yeni Türkiye'de 'vesayet odaklarına yer yok' dendi, 28 Şubat'ın o karanlık günleri hiç unutulmadan, vesayet odaklarıyla kararlılıkla mücadele edildi.
Önce DYP-ANAP seçeneği denendi. Güven oylaması geçersiz sayılınca ibre yeniden Refah Partisi'ne döndü.Artık Necmettin Erbakan, Refahyol iktidarının başbakanı, Tansu Çiller de yardımcısıydı. Refahyol, Haziran 1996'da ülke yönetimine geçti ama sokaklar hareketliydi.Başörtülü öğrenciler için ikna odaları kuruldu, fişlemeler yapıldı. Başbakanlık Konutu'ndaki iftar, Sincan Belediyesi'nin düzenlediği "Kudüs Gecesi"... Gazete manşetleri ile desteklenen "rejim tartışmaları" gün geçtikçe daha da arttı.
İkna odaları kuruldu
28 Şubat'ın fırtınalı günleri 1995 seçimi ile başladı. O seçimin galibi Refah Partisi'ydi.Sandıktan birinci çıksa da Milli Görüş'ün iktidara gelmesi hiç de kolay olmadı.Önce DYP-ANAP seçeneği denendi. Güven oylaması geçersiz sayılınca ibre yeniden Refah Partisi'ne döndü.Artık Necmettin Erbakan, Refahyol iktidarının başbakanı, Tansu Çiller de yardımcısıydı. Refahyol, Haziran 1996'da ülke yönetimine geçti ama sokaklar hareketliydi.Başörtülü öğrenciler için ikna odaları kuruldu, fişlemeler yapıldı. Başbakanlık Konutu'ndaki iftar, Sincan Belediyesi'nin düzenlediği "Kudüs Gecesi"... Gazete manşetleri ile desteklenen "rejim tartışmaları" gün geçtikçe daha da arttı.