Deprem sonrası işsiz kalanlara İnegöl Belediyesi’nden çağrı

İNEGÖL BELEDİYESİ İSTİHDAM MERKEZİ, DEPREM BÖLGELERİNDEN ŞEHRE GELEN DEPREMZEDELERİN İSTİHDAMI İÇİN DE BİR SEFERBERLİK BAŞLATILDIĞINI DUYURARAK İŞVERENLERE ÇAĞRIDA BULUNDU.

Deprem sonrası işsiz kalanlara İnegöl Belediyesi’nden çağrı
Yayınlama: 13.02.2023 11:45:04
A+
A-

İnegöl Belediyesi İstihdam Merkezi, deprem bölgelerinden şehre gelen depremzedelerin istihdamı için de bir seferberlik başlatıldığını duyurarak işverenlere çağrıda bulundu.

Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinin yarlarını sarmak adına tüm Türkiye seferber oldu. Depremin ardından bir yandan arama kurtarma çalışmaları, bir yandan yardım kampanyaları hız kesmeden devam ediyor. Bölgede depremden kurtarılan vatandaşların tahliyeleri de sürüyor. Ülkenin dört bir yanına nakledilen depremzedelere yeni bir yaşam kurmaları için de ayrıca bir seferberlik ilan edilmiş durumda. Bu çerçevede İnegöl’de de ‘Kardeş Evim Projesi’ hayata geçirildi. Deprem bölgelerinden gelen yüzlerce kişi İnegöl’de ikamet etmeye başladı.

Depremzedelerin zorunlu göçü, İnegöl’de yeni bir yardım seferberliğini de zorunlu kıldı. Depremzedelerin hayatını idame ettirebilmeleri için bir istihdam seferberliği başlatıldı. İnegöl Belediyesi İstihdam Merkezinden yapılan açıklamada, deprem bölgelerinden gelen pek çok depremzedenin iş bulmak için kayıt oluşturduğu ifade edildi. İş verenlere yapılan çağrıda; “Deprem bölgelerinden gelen vatandaşlarımıza ilk andan itibaren tüm imkanlarıyla destek veren İnegöl halkımızın, burada yeni yuvalarını kuran depremzedelere istihdam noktasında da desteğini bekliyoruz. Depremzede ailelere iş imkanı sağlayabilecek tüm firmalarımızı İstihdam Merkezimiz ile iletişime geçmeye davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.